• Het Dudok Kwartet Amsterdam.

    Marco Borggreve

Moederdagconcert Dudok Kwartet

BOVENKARSPEL Eén van de meest veelzijdige strijkkwartetten van dit moment geeft met Moederdag een klassiek concert in Theater Het Postkantoor: Het Dudok Kwartet Amsterdam.

Violistes Judith van Driel en Marleen Wester, altvioliste Marie-Louise de Jong en cellist David Faber spelen in Het Postkantoor een zondagochtendconcert met muziek van Schumann, Sjostakovitsj en eigen bewerkingen. Extra leuk weetje: Marleen Wester komt uit het West-Friese Hauwert.

ONDERSCHEIDINGEN Het kwartet studeerde in 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Ze ontvingen de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek, traden op in het Concertgebouw Amsterdam en het Konzerthaus in Wenen en waren te zien in het televisieprogramma Podium Witteman. In februari 2018 kreeg het kwartet de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award toegekend en is daarmee het eerste Nederlandse strijkkwartet ooit dat deze prestigieuze internationale prijs ontvangt. Eerdere winnaars waren onder anderen het befaamde Jerusalem Quartet en Cuarteto Casals.

De Borletti-Buitoni Trust is een internationale organisatie die jonge musici financieel ondersteund. Ze kennen Awards toe aan wat meer gevestigde musici en ensembles. De commissie kende de prijs unaniem toe. In het juryrapport wordt er met lof gesproken over het talent en virtuositeit van het Dudok kwartet, maar ook van 'hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren'.

KAARTEN De aanvang is om 11.00 uur. Entreeprijs is 18,50 euro (inclusief pauzedrankje). Meer info en kaarten: www.hetpostkantoor.info.