• Hairspray gaat over Tracy Turnblad, die in de jaren zestig mee wil doen aan de populaire dansshow van The Corny Collins Show.

    Musicalvereniging Zwaag

Musicalvereniging Zwaag speelt Hairspray

ZWAAG Hoogtepunt van Musicalvereniging Zwaag is de jaarlijkse voorstellingenreeks van een bekende musical. Dit jaar schitteren ze in 'Hairspray'.

Joyce Mul

Alles is groot in Hairspray. Van de gezellige gezette hoofdpersoon Tracy Turnblad (gespeeld door Marleen Kunst) en haar dromen en ambities tot de hoog opgespoten kapsels. Musicalvereniging Zwaag daagt zich uit om een echt spektakel neer te zetten.

DIVERSITEIT Voortkomend uit de Zwaagse Operettevereniging maakt Musicalvereniging Zwaag inmiddels heel wat jaren musicalproducties. In 2016 presenteerden ze een nieuw logo. Een logo dat staat voor de ambitieuze vereniging en de diversiteit van de leden. "Het idee achter Hairspray sluit naadloos aan bij onze visie als vereniging", aldus regisseur Peter Groenendijk. "Wij staan open voor iedereen. Hairspray gaat over het accepteren van diversiteit, laten zien waar je voor staat en anderen inspireren om hun dromen te volgen. Dat is wat we als vereniging willen, de kans bieden aan onze leden om hun dromen waar te maken en hun talent te ontwikkelen."


JONGEMANNEN Al sinds een aantal jaar zet de vereniging zich in om jong talent aan te trekken. "Dat lukt aardig, toch kunnen we nieuwe aanwas van jongemannen vanaf 16 jaar goed gebruiken", vindt Groenendijk. "In de huidige tijd is het wellicht minder aantrekkelijk om als man te zingen en te dansen, maar vijf voorstellingen in een waanzinnige musical geeft misschien nog wel een grotere kick dan sportkampioen worden."

Een voorbeeld van jong talent is de 19-jarige Loet Appelman uit Opmeer. Hij is één van de weinige jonge mannelijke spelers binnen de vereniging. "Bij Musicalvereniging Zwaag hangt een hele leuke sfeer", vertelt hij. "Mensen van alle leeftijden komen bij elkaar om samen met hun hobby bezig te zijn." In Hairspray speelt hij Link Larkin. Deze rol is niet alleen een zang/acteer-rol, maar tevens met een groot aandeel dans. Ook voor hem bood deze musical dus voldoende ontwikkelmomenten.

Hairspray is te zien op 19, 20, 21, 26 en 27 januari in De Witte Valk. Kaarten via www.musicalzwaag.nl.