• Shanty- en seasongkoor De Enkhuizer Sjappetouwtjes op een sfeervol plekje in historisch Enkhuizen

    Irma Kok-Van Dijk

JUBILEUMCONCERT EN NIEUWE CD VOOR 20 JAAR BESTAANDE ENKHUIZER SJAPPETOUWTJES

18-08-2019, 12:10 | Lezersnieuws | jan

Ter gelegenheid van haar 20 jarig bestaan houdt shanty- en seasongkoor De Enkhuizer Sjappetouwtjes op zaterdagmiddag 24 augustus een gratis Jubileumconcert. Het concert duurt van 14.00 tot 17.30 uur en vindt plaats op het terras van het Stationscafé in Enkhuizen. Er wordt ook aan meegewerkt door shantykoor De Boekaniers uit Harderwijk.

De sjappetouwtjes nodigen iedereen, zeker hun trouwe fans, uit om bij hun Jubileumconcert aanwezig te zijn en zo hun heuglijke jubileum mee te vieren. 

Tijdens het concert wordt ook de nieuwe CD van De Enkhuizer Sjappetouwtjes gepresenteerd. Hierop staan maar liefst 21 nederlandse en engelse liedjes, die direct en indirect hebben te maken met de zee, de zeilvaart en de visserij. De titel van de CD is "Wij zijn de sjappetouwtjes, slampampers, dwazen en tuig". De titel verwijst naar 2 opgenomen liedjes over het leven en de aard van de sjappetouwtjes, de Enkhuizer VOC-matrozen naar wie het koor is vernoemd. De nieuwe CD kost 10 euro en kan in Enkhuizen worden afgehaald bij Auk en Diny Kootstra, Molenweg 57 (tel. 0228-325555).

Tijdens hun Jubileumconcert zingen de sjappetouwtjes tal van nummers van hun nieuwe CD, maar ook andere liedjes uit hun repertoire. Hun praatjesmaker praat deze weer gezellig aan elkaar met teksten over o.a. de zeilvaart- en visserijhistorie van Enkhuizen. 

De Enkhuizer Sjappetouwtjes wil haar aantal koorleden, nu zo'n 21, graag uitbreiden naar 25. Er is daarom behoefte aan nieuwe zangers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en/of inlichtingen verkrijgen over het zingen in dit leuke en unieke koor bij Ton van Oudheusden, Breedstraat 6b in Enkhuizen (tel. 0228-314943). Ook kan men dinsdagavond vanaf 19.45 uur langskomen op de wekelijkse repetitieavond in de oefenruimte in NS-station Enkhuizen (ingang naast terras Stationscafé).