• Het NHKO speelt o.l.v. Bastiaan Uijl met solist Tobias Borsboom in de Oosterkerk.

    NoordHollands KamerOrkest

NH KamerOrkest geeft winterconcert

HOORN De muziek van Schubert, Beethoven en Mendelssohn zijn de ingrediënten voor het winterconcert op 11 februari van het NoordHollands KamerOrkest.

Het NoordHollands KamerOrkest (NHKO) specialiseert zich in muziek van rond 1900, een tijd waarin zich veel nieuwe ontwikkelingen aandienden in de wetenschap, de techniek en de cultuur. De vernieuwende muziek uit die boeiende periode combineert het orkest op een prikkelende manier met het oudere, gevestigde repertoire. Dat leidt tot verrassende programma's en concerten van een hoog artistiek niveau.

BESTE AMATEUR MUSICI Voor ieder project zoekt het NHKO een aansprekende dirigent en stellen ze op basis van het programma een orkest samen uit de beste amateur musici van Noord-Holland. In de zomer van 2017 was Bastiaan Uijl gastdirigent bij het NHKO, waar hij begin 2018 terugkeert voor de vijfde symfonie van Mendelssohn en Beethovens vierde pianoconcert samen met de jonge pianist Tobias Borsboom. Tobias Borsboom verwierf bekendheid in 2015 met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Eerder won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours.

HARTVERWARMEND Het NHKO speelt in de Oosterkerk muziek van Schubert en de tonen van de piano neemt het publiek verder mee in het verhaal van Beethoven. Het laatste pianoconcert dat Beethoven zelf heeft gespeeld voordat zijn doofheid de overhand nam. Een bijzonder stuk waarin de solist in dialoog gaat met het orkest. Mendelssohns indrukwekkende klanken van zijn weinig gehoorde 5e symfonie vormen een groot werk. Met het protestantse strijdlied 'Ein feste burg ist unser Gott' in de finale, wordt het een hartverwarmend winterconcert om naar te luisteren.

Aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop aan de deur of via www.nhko.nl.