• Nieuw plan voor herinrichting wordt woensdag gepresenteerd

    Archief WFW/Theo Annes

Nieuw ontwerp voor Kerkplein wordt woensdag gepresenteerd

HOORN Gemeente Hoorn meldt dat de werkgroep van ondernemers, bewoners en de gemeente het nieuwe ontwerp voor het Kerkplein gereed heeft. De werkgroep presenteert het plan woensdagavond 13 juni in de bibliotheek in de binnenstad, aan de Wisselstraat 8, vanaf 19.00 uur. Het ontwerp is ook te zien op de site van de gemeente, vanaf donderdag 14 juni. 

In een bericht over de presentatie meldt gemeente Hoorn het volgende: 

"In de afgelopen weken heeft een werkgroep van ondernemers, bewoners en de gemeente met een ontwerpbureau een ontwerp voor het Kerkplein gemaakt. De werkgroep laat dit ontwerp graag aan bewoners, ondernemers en bezoekers van het Kerkplein zien. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 13 juni in de Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8. De inloop is vanaf 18.45 uur. De bijeenkomst start met een presentatie om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Het ontwerp is vanaf 14 juni ook online te zien via www.hoorn.nl/kerkplein.

Uitgangspunten voor het ontwerp

De gemeenteraad heeft in december 2017 de opdracht gegeven met een werkgroep een ontwerp te maken voor een aantrekkelijk Kerkplein. Voor het parkeren heeft de gemeenteraad besloten dat er tijdens het zomerseizoen 20 tot 30 betaald parkeerplaatsen kunnen komen. Het aantal parkeerplaatsen voor vergunningshouders blijft gelijk. In het ontwerp moet ook rekening worden gehouden met de plannen voor de Grote Kerk, het stallen van fietsen, de terrassen voor de horeca (in het zomerseizoen), laden en lossen, taxi's, groen, veiligheid en evenementen.

Besluit van de gemeenteraad

Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad een besluit te nemen over het ontwerp van het Kerkplein. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in september 2018 een besluit over de herinrichting van het Kerkplein.