Nieuw Zonnebloem zoekt voorzitter

WEST-FRIESLAND Hulpverleningsorganisatie De Zonnebloem heeft in West-Friesland sinds zaterdag 10 februari één nieuw overkoepelend bestuur voor de regio West-Friesland. De drie bestaande regio's, Hoorn, De Kogge en Oost West-Friesland kwamen in Andijk bijeen om de fusie te bekrachtigen.

Daarbij waren ook de bestuurders aanwezig van de 28 afdelingen van De Zonnebloem. Ook om te onderstrepen dat in de werkwijze van De Zonnebloem in West-Friesland weinig zal veranderen: er komen geen veranderingen in de activiteiten van de lokale afdelingen in dorpen en wijken, enkel het overkoepelende bestuur is nu één West-Fries bestuur.

Als eerste bestuurders zijn geïnstalleerd Mia Esselaar als secretaris, Dick Zuidam als penningmeester en Peter van der Wal voor activiteiten. Nog vacant zijn de functies voorzitter, bezoekwerk en PR/communicatie.

Onder de noemer van het nieuwe Zonnebloem West-Friesland staat voor 15 april een eerste regiobrede activiteit op de rol: een theatermiddag met Marjolein Meijers in cultureel centrum De Huesmolen in Hoorn. Op 19 april is er de traditionele Zonnebloem boottocht in Sneek.