• Wethouders gemeente Opmeer: niet beschikbaar na verkiezingen in 2018 (vlnr Hendrik Stoker, Elly Deutekom-Muntjewerff, Ruud Heijtink)

    Co Schipper

Nieuwe wethouders in Opmeer in 2018

OPMEER Het zal voor burgemeester Gert Jan Nijpels van Opmeer wel even wennen worden na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Hij zal na de verkiezingen starten met een volledig nieuw team van wethouders.

Co Schipper 

De huidige wethouders in Opmeer, Elly Deutekom-Muntjewerff, Hendrik Stoker en Ruud Heijtink, zwaaien alle 3 af, zodat burgemeester Nijpels 2 of 3 nieuwe wethouders kan begroeten na de verkiezingen. Hoeveel dat er worden beslist de gemeenteraad uiteindelijk. Wethouder Deutekom (Sociaal domein) heeft een lange politieke carrière achter de rug. Naast de laatste 4 perioden als wethouder te hebben geopereerd, heeft ze daarvoor ook nog 8 jaar lang voor Gemeentebelangen in de gemeenteraad gezeten. Ondanks het feit dat ze een prachtige tijd heeft gehad heeft ze niet getwijfeld om te stoppen. Het is mooi geweest en tijd om te genieten van het pensioen. Hendrik Stoker (Ruimtelijke en economische ontwikkeling) stopt omdat hij 73 is, maar vooral omdat hij vindt dat een wethouder na 2 termijnen op moet stappen. Tijd voor een opvolger dus. Ruud Heijtink (Financiën) heeft ook 2 termijnen achter de rug als wethouder. Voor hem is het vooral te druk geworden. Hij voert zijn politieke taken uit naast een full time baan als regiomanager bij een landelijke arbodienst en zijn gezin. Heijtink vindt het tijd voor een nieuwe wethouder met frisse blik. Het trio wil vooral de zaken goed achterlaten voor hun opvolgers. Ze geven alle 3 aan dat ze prettig samengewerkt hebben in de laatste 2 termijnen en dat dit ook de kracht geweest is van dit college.

Meer over de laatste begroting en visie op Opmeer van dit college in het Westfries Weekblad van woensdag.