• Aankomst in stijl bij opening Zomertentoonstelling.

    Werkgroep Aartswoud
  • Ir. Lely als in 1928 met plannen voor de Wieringermeer.

    Werkgroep Aartswoud
  • Plannen voor de polder worden ontvouwd.

    Werkgroep Aartswoud

Nieuwe Zomerexpositie Aartswoud geopend

AARTSWOUD "Vaarwel Zuiderzee, welkom Wieringermeer", is de titel van de nieuwe Zomerexpositie in de kerk van Aartswoud. De expositie is afgelopen zondag geopend, op ludieke wijze. De nieuwe tentoonstelling is tot en met eind augustus te zien en is samengesteld door de Culturele Werkgroep Aartswoud. De werkgroep stelt jaarlijks een zomerexpo samen, in de kerk met de stompe toren. Vanuit de toren is er een mooi uitzicht over de Wieringermeer. 

Over de nieuwe zomertentoonstelling meldt Culturele Werkgroep Aartswoud het volgende: 

"De zomertentoonstelling 'Vaarwel Zuiderzee, welkom Wieringermeer' is vrijdag 13 juli op ludieke wijze geopend door "ir. Lely". Om 20.00 uur kwam hij in een rustig tempo voorrijden met een Chevrolet uit 1929 en ontvouwde zijn plannen voor drooglegging van de uiteindelijke Wieringermeer, wat tevens de opening was van deze tentoonstelling.

Cornelis Lely ontwierp in 1891 een eerste concept van zijn plan voor de afsluiting van de Zuiderzee, waarop deze binnenzee uiteindelijk in 1932 door de Afsluitdijk definitief werd afgesloten en het huidige IJsselmeer ontstond.

Met platen, foto's, tekst en attributen tracht de Culturele Werkgroep Aartswoud zich een beeld te vormen van het droogvallen en van de ontwikkeling van de Wieringermeer, maar ook van het beeld van de Wieringermeer toen het in 1945 door de terugtrekkende bezetter weer onder water werd gezet. Een leuke en leerzame tentoonstelling, voor jong en oud, in de kerk van Aartswoud.

Elk weekend geopend van 14 juli tot en met 26 augustus, van 14.00 tot 17.00 uur, aan de Schoolstraat 45. Entree is 1,50 pp, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee naar binnen.

En de bezoekers van de tentoonstelling kunnen tevens de eeuwenoude toren beklimmen en genieten van het uitzicht over de Wieringermeer. Kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Info: www.zomertentoonstellingaartswoud.nl