• Burgemeester Nijpels tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Opmeer

    Theo Annes

Nieuwjaarsreceptie Opmeer met volledig college

OPMEER Gemeente Opmeer heeft dit jaar met een voltallig college de nieuwjaarsreceptie afgenomen. Ondanks het aangekondigde aftreden van de wethouders in de raadsvergadering van december, stond een volledig college van burgemeester en wethouders paraat om de beste wensen voor het komende jaar uit te wisselen.

door Co Schipper 

Burgemeester Gertjan Nijpels van de gemeente Opmeer had het tijdens zijn nieuwjaarsrede niet over politiek, ondanks de crisis in zijn gemeente. Hij benadrukte daarentegen alle werk dat is verzet door vrijwilligers binnen de gemeente, om de vele georganiseerde activiteiten die het afgelopen jaar gerealiseerd zijn, mogelijk te maken. Evenementen als Zomerpop, Landbouwshow, Tour de Fris en al die andere prachtige activiteiten kunnen niet bestaan zonder de inzet van al deze mensen. Hij verwees naar alle gemeentelijke projecten die afgerond zijn in 2017. Nieuwe woongebouwen, sociale projecten, er is veel verbetert in 2017.

De burgemeester stond uiteraard nog even stil bij het WK Schapendrijven. Een evenement van wereldformaat waar Opmeer op vele televisietoestellen in de wereld te zien was. Tot Nieuw-Zeeland aan toe. Hij noemt het een bijzonder geslaagd evenement dat veel goed gedaan heeft voor de uitstraling van alle delen van Opmeer. Het was vooral een positief verhaal, zonder een woord te reppen over de politieke crisis waar de gemeente zich in bevindt.

De wethouders stonden, ondanks hun (nog niet officiële) aftreden, naast de burgemeester om de handen te schudden van de toegestroomde bezoekers. Burgemeester Nijpels wilde het daar blijkbaar niet over hebben, maar riep in zijn toespraak op om tijdens de verkiezingen in maart vooral te gaan stemmen. "Voor de toekomst van een net zo fijn Opmeer als dat we nu zijn", aldus Nijpels in zijn toespraak.