• Mogelijk komen de Nederlandse Kampioenschappen skeeleren naar Wervershoof.

    Theo Annes

NK Skeeleren mogelijk in regio

WERVERSHOOF Topsport in West-Friesland is net als in de rest van de wereld geen vanzelfsprekendheid. Daar moet energie in gestoken worden in de vorm van kennis en financiën. De skeelerpiste in Wervershoof wordt opgewaardeerd met een kunststof coating, zodat er op deze baan internationale wedstrijden gehouden kunnen worden. Die zullen er nog niet direct komen in Wervershoof, maar de KNSB gaf wel een eerste signaal af.

Zodra de coating aangebracht is zou een Nederlands Kampioenschap skeeleren zomaar eens in Wervershoof gehouden kunnen worden. Manager Pieter Verhoogt van Team Medemblik vertelt dat de KNSB overweegt om het NK te houden in Wervershoof in een van de eerstkomende jaren. "Of dat gebeurt is nog niet duidelijk, maar als we het NK deze kant op kunnen halen, worden wij als Team Medemblik daar wel heel blij van. Uiteindelijk moeten wij de plannen en ambities van de topsportnota van de gemeente Medemblik ondersteunen. Daar hoort bij dat we dit soort unieke kansen subsidiëren en faciliteren." Team Medemblik ondersteunt naast evenementen ook verenigingen en individuele sporters. Zo steken zij energie in de Medemblik Regatta, de European Cup jiu-jitsu, het dames handbalteam van SEW en de skeelervereniging uit Wervershoof Radboud.

Radboud Inline Skating is een van de meest succesvolle skeelerverenigingen in Nederland. Deze club heeft al verschillende toppers afgeleverd en de opvolgers laten niet lang meer op zich wachten. Een van deze toppers is Irene Schouten. Zij vertelt dat skeeleren in Wervershoof haar verder heeft geholpen richting de absolute top. Haar ervaring in het skeeleren heeft haar zeker geholpen bij de massa start bij het lange baan schaatsen.