• Eén van twee concerten Projectkoor Mozart's Requiem reeds uitverkocht.

    Projectkoor Mozart Requiem

Nog kaarten voor Requiem Projectkoor

MEDEMBLIK Cultureel centrum Bonifatiuskerk in Medemblik meldt dat van de twee optredens van het Projectkoor Requiem Mozart nog slechts kaarten beschikbaar zijn voor het concert dat zaterdagavond 27 oktober wordt gehouden. Het zondagmiddag concert is inmiddels uitverkocht. In het concert zingt het Projectkoor het geliefde Mozart werk, voorafgegaan door een uitvoering van het Pianoconcert 20 van Mozart, door concertpianist Ramon van Engelshoven.

Over de concerten wordt het volgende gemeld:  

Requiem Mozart in Bonifaciuskerk

Op zaterdagavond 27 oktober en zondagmiddag 28 oktober kunnen alle klassieke liefhebbers in West-Friesland e.o. hun hart weer ophalen bij de uitvoering van het Requiem van Mozart in de Bonifaciuskerk in Medemblik door het (gelijknamige) Projectkoor met vier (jonge) solisten én orkest onder leiding van dirigent Jan Laan. Dit indrukwekkende werk wordt voorafgegaan door het Pianoconcert nr.20 van Mozart gespeeld door de Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven!

Er zijn alleen nog kaarten voor de zaterdag want zondag is uitverkocht.

Projectkoor Mozart's Requiem

In slechts 10 repetities hebben zo'n 70 koorleden uit heel West-Friesland e.o. het Requiem van Mozart ingestudeerd met veel thuisstudie. Dirigent Jan Laan heeft er inspirerend aan gewerkt om alles op elkaar af te stemmen.

Het Requiem is de onvoltooid gebleven compositie van Mozart tijdens zijn laatste ziekbed in 1791 en merendeels gecompleteerd door vriend en collega Süssmayer. Het behoort tot de meest geliefde werken van Mozart.

Ramon van Engelenhoven

Internationaal bekende pianist Ramon van Engelenhoven voert het imponerende Pianoconcert nr.20 van Mozart uit, waarvan een gedeelte aan het eind voorkomt in de film Amadeus en de bewondering van Beethoven wekte vanwege de emotionele inhoud: een dreigend Allegro, de kalme en zonnige Romanze (bekend thema) en het adembenemende Rondo als finale.

Kaarten á € 20 verkrijgbaar bij:

Praktisch Projectmeubel 0227-540015 (di-zat 10-17 uur)

info@praktischprojectmeubel.nl

www.bonifaciusmedemblik.nl (agenda)