• Wethouder Theo van Eijk overhandigt de eerste Hoornse 'Noodkaart' aan Joke van der Meij, raadslid van Hoorn Lokaal

    Henk de Weerd

'Noodkaart' voor inwoners in Hoorn

HOORN Alle inwoners van Hoorn krijgen een 'noodkaart' in de brievenbus. De noodkaart is een kaart waarop belangrijke gegevens kunnen worden ingevuld, zoals contactpersonen en gegevens over medicatie. Met de kaart op een centrale plaats in huis, kunnen in geval van nood de hulpdiensten dan gemakkelijk belangrijke informatie vinden. Initiatiefneemster voor de kaart in Hoorn, gemeenteraadslid Joke van der Meij van Hoorn Lokaal kreeg donderdag de eerste kaart uitgereikt door wethouder Theo Van Eijk.

Gemeente Hoorn bericht er het volgende over: 

"Alle huishoudens in de gemeente Hoorn krijgen uiterlijk 20 maart 2018 een noodkaart in de brievenbus. Daarmee hebben hulpdiensten alle noodzakelijke en handige gegevens bij de hand als er een noodgeval is. Op donderdag 15 maart 2018 reikte wethouder Theo van Eijk het eerste exemplaar uit aan het raadslid dat met het voorstel voor de noodkaart kwam: Joke van der Meij.

Snel informatie vinden

Op de in-geval-van-noodkaart vullen de inwoners de voor hen belangrijke gegevens is van bijvoorbeeld contactpersonen, maar ook medische informatie zoals het gebruik van medicijnen. De kaart hangen ze op een centrale plek in huis op. Zo kunnen hulpverleners snel de informatie vinden als er een noodgeval is. Raadslid Joke van der Meij (Hoorn Lokaal) kwam met het idee voor de kaart. 'Het is een praktische oplossing voor iets waarvan hulpverleners aangeven dat ze er vaak tegenaan lopen. Het vinden van belangrijke gegevens kan van levensbelang zijn', geeft Joke van der Meij aan. 'Het is mooi dat de hele raad het unaniem met me eens was dat wij daar hier in Hoorn ook mee aan de slag moesten. Ik ben blij dat de kaart nu beschikbaar is.'

Invullen en ophangen

Wethouder Theo van Eijk vult aan. "Als er een noodgeval  is, is het uiteraard belangrijk om snel te handelen. Deze kaart helpt daar bij. En dat is belangrijk voor ouderen in onze gemeente, maar eigenlijk voor alle inwoners. Mijn advies is dan ook dat iedereen de kaart invult en op een zichtbare plek ophangt."