• De Hoornse Vrijwillgersprijs is een jaarlijkse prijs: de prijswinnaars van 2017 bij de uitreiking afgelopen jaar.

    Barend Hoekstra

Nu ook stemmen voor Hoornse Vrijwilligersprijs

HOORN Terwijl de stemming voor de Medemblikker Vrijwilliger van het Jaar deze week een afronding krijgt, is de publieksstemming voor het toekennen van de Hoornse Vrijwilligersprijs nu net begonnen. Negen genomineerden in drie categorieën dingen om de titel. De stemming is vrijgegeven op de site www.hoornsevrijwilligersprijs.nl  Genomineerden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs staan met een filmpje op de genoemde site, voor een nadere kennismaking. En om te weten waar je op zou moeten stemmen. 

31 AANMELDINGEN Een jury van vijf mensen sterk heeft de keuze gemaakt voor de negen kandidaten, op grond van voordrachten die uit de Hoornse samenleving naar voren kwamen. In totaal kwamen 31 aanmeldingen binnen bij de organisatie. Vier voordrachten voor de categorie junior-vrijwilliger, 17 voor de categorie vrijwilligers en 10 voor vrijwilligersorganisaties.

"De negen genomineerden zijn gekozen omdat zij een voorbeeld zijn. Zij onderscheiden zich van de andere aangemelde vrijwilligers door hun veelzijdigheid, bijzondere inzet en betekenis voor de Hoornse samenleving", zo stelt de jury bij de vaststelling van de kandidatuur. Van alle negen kandidaten is een filmpje gemaakt dat sinds deze week is te zien op www.hoornsevrijwilligersprijs.nl Iedereen kan stemmen, tot 7 december stemmen. Op die dag, Nationale Vrijwilligersdag, worden de prijzen uitgereikt tijdens een spannende verkiezingsavond.

De negen genomineerden zijn:

JUNIOR VRIJWILLIGERS

Jelmer Zuidstra Jelmer Is 16 jaar oud en een actieve vrijwilliger in Bangert&Oosterpolder, waar ieder hem kent als de heftruck chauffeur bij het huttendorp, maar hij is ook lid van de jeugdbrandweer en scheidsrechter bij SV Westfriezen.

Michael en Ashley Hofmeijer Broer en zus zijn samen genomineerd en al zeer jong actief: Michael, 9 jaar, actief als hulp bij Kinderkledingbank, maar zamelde ook geld in op Koningsdag voor kinderen die worden gepest. Ashley is 11 jaar en jaarlijks actief rond Sinterklaas, onder meer als Piet voor de Kinderkledingbank, ze is ook lid van de Jeugdraad.

VRIJWILLIGERS

Rami Bichara Mardinos Vrijwilliger van het eerste uur bij Bibliotheek Hoorn, onder meer in begeleiding van mensen in leesclubs (voor betere taalbeheersing) en dat op zeer gedreven wijze.

Hans Timmerman Actief bij Buurtgroep Risdam-Noord Groen!, actief als deskundige en doener in het groen, net als bij Mak Blokweer.

FRANK ETTES Jarenlang de drijvende kracht bij AV Hollandia achter vele hardloop evenementen; van Stoomtramloop tot Dijkenloop en Run-bike-Run.

ORGANISATIES

Herberg Hoorn De jaarlijkse eindejaars activiteiten, waaraan meer dan 1000 vrijwilligers bijdragen, komen er niet zonder inzet, aanjagen en coördinatie van Herberg Hoorn.

Inloophuis Pisa Pisa is een begrip in de wereld van mensen die met kanker worden geconfronteerd, mede dankzij het team van gastvrouwen en -heren en activiteitenbegeleiders.

Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) Sesh vrijwilligers maken vele evenementen in Hoorn mogelijk, van de kermis tot Outdoor Stereo, van verkeersbegeleiding tot op- en afbouw.

Meer info en stemmen kan op: www.hoornsevrijwillgersprijs.nl