Ondernemer & debat

WEST-FRIESLAND In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen houden ondernemersorganisaties in samenwerking met Ondernemend West-Friesland ondernemers debatten met lokale politieke partijen.Na de SED-gemeenten en Hoorn (5 en 6 maart) volgen nog Medemblik en Opmeer/Koggenland. Medemblik op dinsdag 13 maart in het gemeentehuis in Wognum, aanvang 19.00 uur. Debat Opmeer/Koggenland is op woensdag 14 maart in het gemeentehuis in De Goorn, aanvang 19.00 uur. In de debatten worden lokale politici pittige stellingen voor discussie voorgelegd. 

In Medemblik gaat het bijvoorbeeld om stellingen als: "Gemeente Medemblik moet een bedrag beschikbaar stellen voor het ondernemersfonds, vergelijkbaar met de gemeenten Hoorn en Enkhuizen. De gemeente moet regels migrantenhuisvesting versoepelen. En de politiek moet studenten meer stimuleren in Medemblik te blijven". 

Voor Opmeer en Koggen zijn ondermeer de volgende stellingen in petto: Het Scheringa museum in Opmeer: slopen of het bestemmingsplan wijzigen? Flinke investeringen zijn nodig voor een betere bereikbaarheid. En als er een West-Friese gemeente komt, sluit gemeente Koggenland zich aan bij de HAL-gemeenten.

Info op www.ondernemendwestfriesland.nl