• Een frisse, nieuwe start voor zanger Jacco Bosman uit Hoorn met zijn nieuwe single 'In Ons Stamcafé'.

    Demi Kruk Fotografie

Op naar de zomer met Jacco Bosman

HOORN Na één jaar zijn zangcarrière op een laag pitje te hebben gezet, is Jacco Bosman nu terug met een nieuwe single. De 27-jarige zanger uit Hoorn, ook bekend van zijn voormalige deelname aan het SBS6-realityprogramma 'Utopia', heeft zin in de aankomende zomer.

Joyce Mul

NIEUWE START Binnen het tv-programma Utopia was Jacco vooral bezig met zingen en het organiseren van evenementen. Nu is het tijd om het land in te gaan en het publiek te vermaken met zijn enthousiasme en passie voor muziek. "Het gaat hartstikke goed", laat Jacco Bosman weten. "Met het uitkomen van mijn nieuwe single 'In Ons Stamcafé' is er voor mij een frisse start als optredend artiest aangebroken. Het welbekende spreekwoord 'een nieuwe lente, een nieuwe begin' gaat voor mij helemaal op. Na mijn vertrek uit Utopia, heb ik een contract getekend bij een boekingsbureau waar ik erg ben opgelicht. Het was hierdoor niet mogelijk om optredens te doen in 2018. Afgelopen december is dit opgeheven en ben ik direct aan de slag gegaan om de draad weer op te pakken. Ik heb er dan ook heel veel zin in om met 'In Ons Stamcafé' en ander repertoire, in alle uitgaansgelegenheden van Nederland een feestje te bouwen."

REALISTISCH Zingen doet Jacco vanaf zijn achttiende steeds professioneler. "Het duurt gewoon even wanneer je de muziek, ervaring en apparatuur voor elkaar hebt", vertelt hij. "Doordeweeks werk ik voor een uitvaartondernemer en de weekenden gebruik ik om mensen plezier te laten hebben. Er zijn 'zangertjes' die zeggen dat ze de Ziggo Dome, Arena of Olympisch Stadion willen bereiken, maar ik ben iemand die realistisch is en weet dat er veel muziek en media aandacht wordt afgekocht om bekendheid te realiseren. Voor mij is het prima zo, ik ben tevreden met 1 á 2 optredens in de week en maak graag mensen blij en daarmee mezelf ook."

EIGEN WERK Het repertoire bevat eigen werk en covers van artiesten waaronder Gordon, René Froger, Marco Borsato en Boudewijn de Groot. Op Hemelvaartsdag zingt Jacco bij 'Mokum in Schagen' en in augustus staat hij op zijn 'eigen' Hoornse kermis bij JP Coen.