• Theater Nomade

Op zoek naar de achterkant van het gelijk

HOORN De Leugen regeert, Neerlands trots in barre tijden 3 is te zien op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober om 20.30 uur in de Oosterkerk. Een politiek-documentaire muziektheater voorstelling. De leugen regeert is de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix (1999) over de stand van de Nederlandse media.

Theatermaker en politiek activist Ab Gietelink neemt zijn gasten mee op een kritisch historische reis door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw. Op zoek naar de achterkant van het gelijk.

Over hoe men de Europese geschiedenis anders kan herschrijven. Over Churchill, Skripal en de leugen van Zijlstra. Over mediamanipulaties in Syrië en de nieuwe koude oorlog. Over het Nederland van Russofobie, Trump en veiligheidsparanoia. Over het verraad van D66 en de afschaffing van het referendum. Over MH17, de 5 sterren beweging, het zwijgen over de Catalaanse vrijheidsstrijd, het verbod op Turkse demonstraties en het verbod op zelfdoding. Over het onbehagen bij #Metoo, de fietsenrazzias in Amsterdam en het verdriet van Zwarte Piet. De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege.

Meer op www.theaternomade.nl.