• Picasa

Op zoek naar nieuwetuinen in Boerenhoek

ENKHUIZEN Voor de veertiende Hobby- en Kunstroute in de Boerenhoek van Enkhuizen zoekt de organisatie open tuinen en kunstenaars. De kunstroute staat voor zaterdag 18 mei op de agenda.

Tussen 11.00 en 17.00 uur stellen veel bewoners van dit deel van Enkhuizen hun tuin open voor kunstenaars en hobbyisten. Zij kunnen hun werk exposeren in deze tuinen.

Secretaris Yvon Haakman-Rienderhoff namens de organisatie: "Verrassend hoe royaal die tuinen zijn, maar soms ook niet. We proberen juist ook in een kleine ruimte passende creatieve werken te plaatsen. Bent u creatief en wilt u uw werk ook wel eens aan een groter publiek tonen? Tijdens bieden wij tijdens de Hobby- en Kunstroute die mogelijkheid. Als u erover denkt mee te willen doen, neem contact met ons op. Wij sturen graag de informatie."

RIJKSMONUMENTEN De Boerenhoek is een van de weinige plekken in Nederland waar veeboeren en akkerbouwers hun bedrijf binnen de stadswallen hadden gevestigd. Met schuit en praam voeren zij dagelijks naar weilanden en akkers. Hun boerderijen, waaronder enkele rijksmonumenten, en schuitenhokken aan de walkant vormen een levendige herinnering aan die periode.

NIEUWE AANWAS Naast creatief talent zoekt de organisatie ook eigenaren van tuinen. En bovendien nieuwe aanwas in het bestuur. Mailen of bellen kan met Jack via 06-18434657, 0228-316511 of Yvon Haakman: 06-10059851, 0228-317149.