• Ook Open Tuinen met Groei&bloei Enkhuizen.

    Groei&Bloei Enkhuizen e.o.

Open Tuinen Dag en bootpendeltocht bij Groei & Bloei Enkhuizen e.o.

ENKHUIZEN Net als Groei&Bloei Hoorn doet ook Groei&Bloei Enkhuizen mee aan de jaarlijkse Open Tuinen dagen. Die van Enkhuizen beperkt zich tot de zaterdag 16 juni. Het is een mix van moestuinbezoeken en een bootpendeltocht langs die tuinen met open siertuinen in Andijk en Venhuizen. De dag is van 10.30 tot 16.00 uur op zaterdag. 

Over de Open Tuinendag op zaterdag meldt Groei&Bloei Enkhuizen e.o. het volgende: 

"Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert Groei & Bloei afdeling Enkhuizen e.o. van 10.30 tot 16.00 uur een Open Tuinen dag.

Omdat het thema tijdens de Nationale Tuinweek moestuinieren is, hebben we naast een aantal siertuinen ook 2 moestuincomplexen en een schooltuincomplex opengesteld.

De moestuincomplexen zijn  'de Dreef', aan de Dreef en 'de Koepoort', aan de Vest en er staat een schooltuincomplex op het programma.

Er is een bootpendeltocht tussen de beide moestuin/schooltuincomplexen en die pendel is gratis. Deze vaartocht (ca. 15 minuten) loopt langs de Vest en een klein gedeelte van de binnenstad van Enkhuizen. 

De twee siertuinen in het Open Tuinen programma zijn per fiets/auto te bereiken.

Op beide moestuincomplexen is er naast een keur van verschillende groenten en eetbare planten, ingezaaid met het superfood quinoa; kunnen mensen zien hoe het gewas groeit/ontwikkeld. Tevens zullen enkele moestuinders ruimte reserveren voor prachtige mengsels eenjarige bloemen, die veel bijen en vlinders aantrekken. Op deze dag zullen zoveel mogelijk tuinders aanwezig zijn om nodige informatie over het moestuinieren te geven.

De adressen van de sier/moes/schooltuinen zijn:

1. Janneke en Dirk-Jan Groot, Hornpad 2, 1619 BP Andijk 'Landelijke tuin met heel veel vogelhuisjes'

2. Tamara Lukàcsi en Arjen Grent, Pannewal 11, 1602 KR Enkhuizen 'Organische tuin'

3. Volkstuincomplexen De Dreef en De Koepoort, en de schooltuin van De Witte Schuur op de stadswal van Enkhuizen (borden volgen voor de route)

4. Tanja en Herman van den Berg, De Buurt 50, 1606 AH Venhuizen 'Tuin op de Buurt'

 In iedere tuin ligt een routebeschrijving naar de andere tuinen.