Opgeven voor Tour Classique

OPMEER In navolging van de Tour de Fris is er ook een Tour Classique in de maak in Opmeer. Net als de Tour de Fris: fietsen vanuit elders in Europa naar Opmeer in een paar dagen, met overnachten onderweg; maar dan voor volwassenen. Ofwel: "Voor 50+,60+,70+, etc". En dan wel, net als die tieners van de Tour de Fris, met applaus op dezelfde dag aankomen en over de finish rijden in Hoogwoud.  Opgeven voor de eerste Tour Classique kan nog tot 14 februari.  

 De organisatie bij de SJJO schrijft er volgende bericht over: 

"Op dinsdag 24 april om 10.00 uur zal het zover zijn. Dan zal de bus met deelnemers en gevolg van bagage,materialen en fietsen vertrekken naar de eerste locatie. Het vertrekpunt is Belgie zal Lokeren zijn. 

We arriveren dinsdag rond 14.00 uur op de accommodatie in Lokeren en zullen 's middags de stad verkennen  waaronder het stadsmuseum, waarna we na het avondeten ons gereed gaan maken voor de dag van Lokeren naar Etten Leur.

Op woensdag zullen we de trapper hoog zetten naar Etten Leur. Onderweg zullen we stoppen in Westmalle om in alle rust ons voor te bereiden op de tocht naar Breda. Na een klein tussenstopje voor Breda zullen we de grote kerk bezoeken en onze maaltijd nuttigen bij brechtje.

Dan zetten we de tocht voort naar Hotel het Witte Paard. Na een goede nachtrust  en ontbijt zullen we de tocht voortzetten naar Noordeloos. Via  de groothoofdpoort in Dordrecht, koffie en het glasmuseum in Leerdam zullen we onze Tocht voortzetten naar Noordeloos

Op vrijdagmorgen zullen we , na een lekker ontbijt  onze weg vervolgen richting Utrecht. De grote tussenstop  vindt plaats in een groot stadspark nabij Utrecht (fort Lunet). Daarna vervolgen we onze weg naar Terschuur en bij een groot speelgoedmuseum zullen we als 's middags warm eten om daarna onze tocht voort te zetten naar Hilversum. 

De laatste dag, de dag van de finish, de ultieme aankomst. Na een lekker ontbijt , op tijd starten om de regie van de klok in eigen hand te houden.

Een leuke stop in eigen provincie willen we niemand onthouden, maar 14.30 uur zullen we onze opwachting maken in cafe 't Koetje.

Hier begint het wachten, totdat we opgeroepen worden om te finishen op de Weijver en daarna.. weer ..eigen bed  en verder alles weer 'eigen'. 

WE gaan ervoor" 

Opgeven is nog mogelijk tot 14 februari;   vergadelaar@sjjo.nl  of tel: 0226355095