• Ridderkasteel knutselen in het Museum van de 20e Eeuw.

    Museum 20e Eeuw
  • Emblemen knutselen in het Museum van de 20e Eeuw.

    Museum 20e Eeuw

Knutselen bij Floris in het museum

HOORN Het Museum van de Twintigste Eeuw houdt woensdag 21 augustus weer een knutselmiddag voor jeugd. Het knutselen staat in het teken van de tentoonstelling 'Floris, 50 jaar jeugdheld'. 

De knutselmiddag sluit goed aan bij deze tentoonstelling over een jonge, dappere ridder.  Jeugdige bezoekers kunnen (tegen een kleine eigen bijdrage) houten schilden, dolken en zwaarden beschilderen en versieren. Of een kasteel versieren. Voor meisjes zijn er ook aparte dingen te maken. En voor de kleinsten zijn er kleurplaten. "Zo kun je je eigen schild met wapenembleem maken. Of versier maar zoals je zelf wilt en wordt een dappere ridder of schone jonkvrouw!"
Er is enthousiaste en deskundige begeleiding aanwezig. Aanmelden is niet nodig.

Het Museum van de 20e Eeuw toont nog tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie "Floris".  Het is in 2019 exact 50 jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. Deze tentoonstelling geeft de fans van toen veel plezier door de herkenning. En jongere generaties zullen kennismaken met een middeleeuwse held waarover grootouders met onverholen enthousiasme over zullen vertellen: "Beter dan Ivanhoe!". 

Onlangs overleed Rutger Hauer, de hoofdrolspeler in de tv-serie van toen onvergetelijk maakte.