• Vaste voetgangersroute tussen Grote Waal en Westerdijk afgesloten.

    Tonnaer
  • - Deze brug vrijdagavond tijdelijk openstellen voor de looproute naar het kermisvuurwerk bij de Westerdijk - , vindt Fractie Tonnaer.

    Tonnaer

Looproute Grote Waal maken voor vuurwerk

HOORN "Klein gebaar, groot geluk". Dat zou volgens Fractie Tonnaer de gemeente Hoorn kunnen realiseren door voor vrijdagavond een brede looproute te realiseren voor bewoners van de Grote Waal die dan in groten getale naar de Westerdijk gaan, voor het vuurwerk op het Hoornse Hop gaan. Fractie Tonnaer vraagt de nieuwe trap tegenover de Grote Beer open te stellen. De route waar die trap voor is bedoeld is nog niet helemaal afgebouwd, maar openstellen voor eenmalig gebruik zou veel ergernis kunnen schelen, stelt de raadsfractie. 

In een bericht aan de verantwoordelijk wethouder Simon Broersma, (ook van Fractie Tonnaer), stelt fractievoorzitter Roger Tonnaer dat de loopbrug bij de Poolster een veelgebruikte route is op de vuurwerkavond van de Hoornse kermis. Maar door werkzaamheden aan het loopniveau is de Westerdijk via de Poolster alleen via een smalle trap te bereiken. Tonnaer: "Deze smalle trap is voor veel voetgangers te krap, steil en te donker."

Fractie Tonnaer vreest vrijdagavond voor illegaal gebruik van de nieuwe grote trap en hellingbaan terwijl deze nog niet zijn afgebouwd, want mensen zullen een veilige en makkelijke route willen gebruiken. "Wij willen u daarom vragen tijdens de vuurwerk-avond tijdelijk alleen de nieuwe trap tegenover de Grote Beer open te stellen voor de Grote Waal bewoners en bij de trap veiligheidsvoorzieningen aan te brengen. Daarnaast vinden wij toezicht door verkeersregelaars tijdens vuurwerkavond noodzakelijk." 

Fractie Tonnaer wijst erom dat huidige overlast en mogelijk te verwachten problemen vrijdagavond voortkomen uit de voortdurend vertraagde uitvoering van werkzaamheden aan het loopniveau van de Poolster, (sinds de verbouwingen bij de Grote Beer). Bewoners aan de Poolster verdienen een tegemoetkoming in de situatie, zo is de insteek. 

In de brief aan de wethouder: "Al jaren ondervinden bewoners van de Grote Waal veel overlast van de trage uitvoering van de werkzaamheden aan het loopniveau van de Poolster. Daarom vragen wij het college B&W tijdelijke maatregelen te nemen zodat de bewoners van de Grote Waal via de Poolsterbrug naar de Westerdijk kunnen lopen om vanaf de dijk het allermooiste siervuurwerk van de stad te bekijken. Klein gebaar, groot geluk."