• Zomerpop Festival duurt twee dagen waarbij genoten kan worden van een heel divers programma aan muziek en kleinkunst.

    Zomerpop

Zomerpop pakt uit met Bløf

HOOGWOUD Zomerpop Opmeer houdt aankomend weekend haar 30e editie. Om dat te vieren hebben ze uitgepakt met een headliner van even groot formaat: Bløf. Daarnaast biedt Zomerpop biedt maar liefst 41 acts op vijf podia; grote acts, maar ook kleine en zelfs kleinkunst dit jaar. Op vrijdag en zaterdag. 

door Joyce Mul 

41 ACTS "Op de zaterdag hebben we een vol programma waarbij vanaf 13.00 tot 02.00 uur genoten kan worden van een heel divers programma aan muziek en kleinkunst", aldus András Elstgeest van de Stichting Zomerpop Opmeer. "Totaal zijn er dit jaar 41 acts, dus er is voor ieder wat wils. Van rock tot pop en van urban tot dance en alles hier tussen in; Zomerpop heeft het." Zomerpop werd voor het eerst in 1990 gehouden en is sindsdien hard gegroeid. Elstgeest: "Dit jaar verwachten we tot zo'n 7.000 bezoekers." Het festival duurt twee dagen, en verwelkomt elk jaar rond de 40 artiesten op haar vijf podia, wat het tot een van de grootste festivals maakt die Noord-Holland rijk is. Naast de muziek, heeft Zomerpop een heleboel meer in zijn mars. Zo is er door de jaren ook een breed aanbod aan cabaret en theater bijgekomen. Ook dit jaar belooft het festival weer veel kwaliteit en diversiteit.

PUBLIEKSTREKKER "We beginnen vrijdag met het Frivoliteiten Festival; dit is het Zomerpop Diner", vertelt Elstgeest. "Denk hierbij aan een gezellig food festival waarbij lokale kokken culinaire hoogstandjes verkopen. Na dit lekkere eten gaan de stages Bleekveld, Vuigland en Dansrijk open." Sinds 2018 hebben alle podia een eigen naam Hunkering, Dansrijk, Vuigland, Speelweide en Bleekveld. Op de zaterdag wordt het festival vervolgd én met de Zeeuwse band Bløf heeft de organisatie een publiekstrekker van formaat in huis gehaald. "Dertig jaar is een mijlpaal en als je dan zo'n grote band kunt halen, is dat natuurlijk geweldig. Bløf sluit de zaterdag af op het Hunkering-podium. Met hits als Zoutelande, Omarm me en Harder Dan Ik Hebben Kan, kent iedereen wel een liedje van Paskal en zijn vrienden." Maar deze feestelijke editie van Zomerpop heeft meer te bieden, zoals SFB, Snelle en Mozes & The Firstborn. Ook de van origine Hoornse band Johan komt naar Hoogwoud.

Voor tickets en het volledige programma, zie: www.zomerpop.nl