• Demissionair wethouder Theo van Eijck, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland Cees van Boven, vrijwilligers Elisabeth Wentzel en Ingrid Lakeman openen de Parkkamer.

    Frank van der Burg

'Parkkamer' voor Blokker in complex het Brinkpark

BLOKKER Afgelopen week werd de 'Parkkamer' geopend: een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Blokker. De Parkkamer is gevestigd in Het Brinkpark, het wooncomplex van senioren in Blokker. Het voormalige Sint Jozefpark is omgebouwd tot appartementen en de insteek van complex eigenaar Woonszorg Nederland is om ook een functie naar de dorpssamenleving te hebben. 'Voor en door de wijk', is daarbij het motto van Woonzorg. 

Het Brinkpark meldt het volgende over de opening van de Parkkamer: 

"Met het doorknippen van een lint en een confetti regen is het officieel. De inwoners van gemeente Blokker hebben sinds woensdag 16 mei een multifunctionele, gezellig ingerichte plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten; Parkkamer in wooncomplex Brinkpark. De feestelijke opening werd verricht door bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland Cees van Boven, demissionair wethouder Theo van Eijck en vrijwilligers Elisabeth Wentzel en Ingrid Lakeman. 'Samen lukt het zelf' en samenredzaamheid. Dat zijn de motto's van Parkkamer. Heel Blokker kan  hier terecht voor een drankje, een hapje eten, ontspanning, sportieve inspanning en leuke activiteiten.

Woongemeenschappen

Initiatiefnemer van deze nieuwe  ontmoetingsplek in Blokker is woningcorporatie Woonzorg Nederland. Bestuursvoorzitter Cees van Boven: "Als woningcorporatie geloven wij in woongemeenschappen waarin mensen zorgdragen voor elkaar. Parkkamer biedt de optimale gelegenheid om een Blokkergemeenschap te laten ontstaan waarbij jong en oud elkaar vindt. Wij hebben de eerste stap gezet. Nu zijn de inwoners van Blokker aan de beurt. Woonzorg Nederland volgt het proces vanaf de zijlijn."

Voor én door de wijk
De activiteiten in Parkkamer worden door vrijwilligers en buurtbewoners zelf geïnitieerd, georganiseerd en begeleid. Zij worden hierin geholpen door  een community manager en ambassadeurs, die het netwerk van vrijwilligers en de activiteiten coördineren.

Over Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland staat voor zelfstandig wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting in de buurt: samen zelfstandig wonen. Persoonlijke aandacht en samenwerking in een lokaal zorg- en dienstennetwerk zijn hierbij leidend. Deze belofte wil Woonzorg Nederland doen aan al haar bewoners, ook de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met partners in wonen, zorg en dienstverlening wil zij deze belofte waar maken en brengt Woonzorg Nederland ouderenhuisvesting naar een hoger plan.