• De site Oorlog in Hoorn biedt verhalen, foto's, ervaringen en schoollessen.

    Comité 40-45 Hoorn

Project 'Oorlog in Hoorn' van start

HOORN In de Oosterkerk heeft burgemeester Jan Nieuwenburg in aanwezigheid van tal van scholieren het project 'Oorlog in Hoorn' gelanceerd. Het project is een initiatief van Comité 40-45 in Hoorn. Het comité wil dat de verhalen over de oorlog meer en beter gehoord worden en liet daartoe een app met een speurtocht en wandeling ontwikkelen en een speciale website. 

"Het lijkt relatief rustig in Hoorn tijdens WOII, vergeleken met andere Nederlandse steden, maar bij nader inzien ligt dat anders. De impact van de oorlog op de inwoners van Hoorn is groot." Daarmee opent de App met historische speurtocht en wandeling 'Oorlog in Hoorn'. De app is vanaf 20 april gratis te downloaden in appstores. En met de lancering vandaag, woensdag 11 april, zijn meer verhalen en ook schoollessen te lezen en beleven op de website Oorlog in Hoorn. Om van lezen en te horen en om van te leren, vindt Comité 40-45.

De speurtocht op de app is voor 10 tot en met 17-jarigen, de wandeling kan iedereen doen. De website 'Oorlog in Hoorn' is vanaf heden toegankelijk.