• Naast de muzikale optredens, konden de bezoekers van Stede Broec Live, genieten van heerlijke versnaperingen en diverse andere activiteiten.

    Barend Hoekstra

Publiek geniet volop bij eerste Stede Broec Live

BOVENKARSPEL Op het Streekplein bij winkelcentrum Streekhof was het afgelopen zaterdag groot feest tijdens de eerste editie van Stede Broec Live. Na de officiële opening door burgemeester Ronald Wortelboer, werd het publiek op het terras getrakteerd op muziek, voedsel en diverse andere festiviteiten voor jong en oud.

De burgemeester prees het initiatief van de stichting Hart van Stede Broec. De stichting, opgezet door initiatiefnemers Marcel Ott en Melissa Deenstra, wil er voor zorgen dat er meer evenementen voor de bevolking worden georganiseerd. Stichting Hart van Stede Broec staat voor saamhorigheid, samenwerken en verbinding maken. Samen met veel vrijwilligers en een grote groep hard werkende ondernemers zullen zij in 2019 vijf evenementen verzorgen en Stede Broec Live was daarvan de eerste. Voor 21, 22 en 23 juni staat er een smaakvol Foodfestival Stede Broec EET gepland.

Bij Stede Broec Live was er volop muziek te beluisteren, van onder meer Sven Reus, Young & Younger en Menno Bruin. De weersgoden waren de eerste editie van Stede Broec Live goed gezind, de temperatuur was aangenaam, op het terras genoten de bezoekers van de muziek en ook het eten van de verschillende foodtrucks. Naast de muziek was ook de bibliotheek aanwezig met hun digilab en JC Inventas verzorgde een DJ workshop. In de kidscorner konden de jongere bezoekers volop knutselen, worden geschminkt en spelletjes spelen.