PvdA Tweede Kamerlid in discussie over GGZ in West-Friesland

HOORN PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken komt maandag naar Hoorn om te praten over zorg in de GGZ. Het kamerlid komt naar Hoorn op uitnodiging van de PvdA Hoorn. 

Over het bezoek meldt PvdA Hoorn het volgende: 

"Maandag 19 maart komt PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken op bezoek bij de GGZ in Hoorn. Op uitnodiging van de PvdA-Hoorn komt zij sparren over de vraag hoe we betere zorg kunnen aanbieden voor verwarde personen. Naast de GGZ zullen ook andere organisaties aansluiten die zich bezig houden met de zorg aan verwarde personen.

Noodsituaties

Eind 2017 riep de korpschef van de politie, Eric Akerboom het kabinet nog op om de zorg aan psychiatrische patiënten te verbeteren. De politie moet steeds vaker met spoed uitrukken, vanwege noodsituaties met verwarde mensen. De politie is echter niet  toegerust voor de zorg voor deze inwoners.

Koppen bij elkaar

De PvdA-Hoorn vindt dat iedereen goede zorg verdient en vindt dat de zorg aan verwarde persoenen beter kan en moet. Daarom willen we met organisaties de koppen bij elkaar steken om te sparren hoe we dingen kunnen verbeteren en het stigma dat erom heen hangt te doorbreken. Lokaal, regionaal en landelijk zullen hierbij de handen in één slaan!"