• Anna-Marie Lub ondanks voorkeurstemmen niet in de gemeenteraad.

    HOP Hoorn

Raadslid Hop geeft voorkeurszetel op

HOORN Anna-Marie Lub heeft haar voorkeurszetel in de Hoornse gemeenteraad opgegeven. Ze was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad en zou plaatsnemen in de 2-persoonsfractie van lokale partij HOP. Ze geeft haar zetel op door persoonlijke omstandigheden, zo meldt haar partij. De vacante zetel wordt ingenomen door partijgenoot Guido Breuker.

Bestuur en fractie van HOP gaven de volgende verklaring uit over de zetelwisseling: 

"Anna-Marie Lub door persoonlijke omstandigheden genoodzaakt haar voorkeurszetel op te geven: "Verdrietig en moedig besluit."

Anna-Marie was een verkiesbare kandidaat voor de Hoornse Onafhankelijke Partij. Ze is  met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Haar persoonlijke situatie is recentelijk dusdanig veranderd waardoor ze haar benoeming niet kan aanvaarden.

Ze verklaart: 'Het is overmacht. Ik vind het heel erg dat ik mijn kiezers nu niet kan vertegenwoordigen in de gemeenteraad, waar ik graag ook het vrouwelijke geluid van HOP wilde laten horen. Maar ik zal binnen HOP  blijven knokken voor de Kersenboogerd en andere kwetsbare wijken. Guido Breuker, die mijn plek inneemt, zal dat ook doen. Op die manier wordt mijn achterban toch  gehoord. Ik had ze liever zelf vertegenwoordigd maar dat is helaas onmogelijk op dit moment. Ik hoop dat dat verandert in de toekomst. Ik weet zeker dat Guido en lijsttrekker Robert Vinkenborg het goed gaan doen. Ik ben en blijf een Hopper, moet het wat rustiger aan doen, maar zal me blijven inzetten voor Hoorn en mijn kiezers.'

Fractievoorzitter Robert Vinkenborg spreekt van een verdrietig, heel zwaar en moedig besluit: 'Anna-Marie verdient hier alle respect voor. Ze heeft keihard gewerkt om haar voorkeurszetel te behalen en nu kan ze die onverhoopt niet innemen nadat ze bergen werk heeft verzet.  Guido en ik voelen het samen als een grote verantwoordelijkheid Anna-Marie's  strijd voor haar wijk te laten doorklinken in de raad.'

De fractie en het bestuur van HOP respecteren het besluit van Anna-Marie volkomen en staan haar bij in het verwerken van haar teleurstelling.