• Grand Prix van Wognum

Racen bij Grand Prix van Wognum

WOGNUM De Grand Prix van Wognum beleeft de 35e editie van 11 tot en met 13 januari. Op de grote 6-baans PietSpeedway kunnen coureurs van jong tot oud gratis weer racen met door de organisatie ter beschikking gestelde miniatuurauto's. Jongerenvereniging Everland is Wognum is in dit tweede weekend van januari weer The Place to Be of beter gezegd The Place to Race.

Als Jordy Benard dit jaar tijd kan vrijmaken om Job te verslaan, is de wisselbeker definitief voor hem. Maar, als Job Zuiver wint…dan verhuist de beker naar hem.

Het racen begint vrijdagavond 11 januari vanaf 19.30 uur met AGIO, bedoeld voor oud-racers, maar ook voor de 'oudere jongeren', de Boenluif/Bar Gezellig /Everland bezoekers van vroeger. Zaterdag 12 januari zijn er vanaf 10.00 uur races voor de jeugd van de basisschool; inschrijven en trainen tot 13.00 uur, waarna wedstrijden en finales (deze laatste zijn om ongeveer 17.00 uur) Het raceweekend wordt op zondag 13 januari afgesloten. Vanaf 10.30 uur zijn er races voor alle leeftijden, inclusief ervaren junioren die zaterdag ook hebben gereden hebben. Inschrijven en trainen tot 13.00 uur, waarna wedstrijden en finales. Er is een maximum aan het aantal deelnemers maar organisatie probeert iedereen te laten rijden. Entree en deelname is gratis. Deelnemers hoeven geen eigen auto´s mee te nemen en aan de bar zijn consumpties verkrijgbaar (zaterdag alcoholvrij, zondag uiteraard niets onder de 18). Etenswaar kunnen mensen beter zelf meenemen.

Waar geracet wordt, zijn prijzen te verdienen. Voor iedereen is er een herinneringsvaantje en op zaterdag en zondag zijn er bekers voor de finalisten en prijzen ter beschikking gesteld door de sponsors. Ook op de AGIO avond gaan de winnaars niet met lege handen naar huis. Voor de winnaar op zondag is er de wisselbeker. Op alle drie race dagen is de hoofdprijs VIP Paddock tickets van de Gamma Racing Days in augustus 2019 ter beschikking gesteld door JR Motorsport. De Grand Prix van Wognum wordt mogelijk gemaakt door meerdere sponsors.

Wie volgt vrijdag Raymond Veeken op bij de AGIO avond? Wie zal zaterdag Ties Mol bij de junioren en op zondag de supersnelle Job Zuiver verslaan? Jongerenvereniging Everland bevindt zich op de (auto)Sportlaan 13 in Wognum, naast sv Spartanen en Cultureel Centrum het Trefpunt. Kijk voor het laatste nieuws en uitslagen op www.pietspeed.nl (ook op You Tube)