Rapworkshop op d'Ampte onderstreept belang van 'Werken'

HOORN Ga er maar aanstaan. Een zelfgemaakte rap laten horen in een zaal vol leeftijdsgenoten. Een aantal leerlingen van Tabor College d'Ampte had dat lef. Zij lieten woensdag het resultaat zien en horen van een drie maanden durende rapworkshop, georganiseerd door d'Ampte in samenwerking met het jongerenwerk.  

Je eigen videoclip releasen in het bomvolle theater van je eigen school. De leerlingen die de afgelopen maanden meededen aan de rapworkshop op Tabor College d'Ampte durfden het aan en hadden bovendien het lef ook live te laten horen dat ze over het nodige raptalent beschikken. Deze rapworkshop werd georganiseerd door Tabor College d'Ampte in samenwerking met het Jongerenwerk van Stichting Netwerk in Hoorn, met als doel om bewustwording te creëren onder jongeren.  De workshop is uitgevoerd door Project Nana, die al ruim 5 jaar op succesvolle wijze rapworkshops voor onder andere middelbare scholen verzorgd.

Het thema van de rapworkshop was deze keer 'werken'. Dat je moet werken voor je inkomen is voor veel jongeren de normaalste zaak van de wereld maar er bestaat ook een grote groep jongeren die dit niet vanzelfsprekend vindt. Voor deze groep is de boodschap van het door de leerlingen gemaakte nummer dan ook bedoeld. Dat een zelf gemaakte rap een krachtig middel is om een positieve boodschap uit te dragen, heeft deze workshop bewezen. De groep die elkaar bij aanvang van de workshop nog nauwelijks kende, spatte van het scherm én van het podium. De videoclip bij 'Werken' is te zien op de website van d'Ampte: www.dampte.nl.