• Omring

Regenboogbank bij Omringlocatie Nicolaas in Lutjebroek

LUTJEBROEK In Lutjebroek wordt zaterdagmiddag 29 juni om 15.00 uur de regenboogbank bij Omringlocatie Nicolaas in gebruik genomen. De 'opening' heeft een feestelijk karakter met de muzikale omlijsting van het Hoogkarspelse combo Kitchenware. De bonte kleuren van de regenboogbank symboliseren de vele kleuren van het leven en sluiten aan bij de visie en kernwaarden van Omringlocatie Nicolaas te Lutjebroek. De bonte kleuren vertegenwoordigen een welkom voor iedereen ongeacht geslacht, geloof, ras, levensovertuiging of geaardheid.

Op het bankje zijn twee witte bordjes geplaatst met de toepasselijke uitspraken: 'Wie goed doet, goed ontmoet ... en wie lief doet, lief ontmoet' en 'Je bent wie je wilt zijn ... en je mag zijn wie je bent'.

Het initiatief voor het realiseren van de regenboogbank is voorgekomen uit de wens van een bewoner met zijn echtgenoot en werd met enthousiasme ontvangen en ondersteunt door de staf en cliëntenraad. Bij de opening op het buitenterras kunnen alle geledingen in Nicolaas aanwezig zijn: bewoners, mantelzorgers, begeleiding, medewerkers, vrijwilligers, staf, cliëntenraad en overige belangstellenden.

Het Hoogkarspelse combo Kitchenware zal zorgdragen voor de muzikale omlijsting van deze feestelijke gebeurtenis. Kitchenware heeft de afgelopen twee jaren al meerdere optredens voor de bewoners in Nicolaas verzorgd. De liefde voor mooie liedjes heeft deze drie muzikale vrienden van Kitchenware samengebracht. De muziek krijgt in een sobere setting van zang, akoestische gitaren en percussie de gepaste muzikale sfeer mee in de sfeer van deze kleurrijke opening.