• Omring

Regenboogbank 'geknipt voor' Nicolaas Lutjebroek

LUTJEBROEK Op zaterdagmiddag 28 juni is de regenboogbank bij Omringlocatie Nicolaas te Lutjebroek onder grote belangstelling in gebruik genomen. De opening had een feestelijk karakter en werd met het doorknippen van het lint met een grote schaar officieel. Onder zonnige omstandigheden met ruim 70 belangstellenden werd het lint doorgeknipt. Piet Karsten en bewoner George Goorsenberg waren hiervoor verantwoordelijk. Locatiemanager van woonzorglocatie Nicolaas, Petra Oudt, hield in haar toespraak een gloedvol pleidooi voor respect voor de eigenheid van alle mensen.

Op de regenboogbank zijn namelijk twee witte bordjes geplaatst met de toepasselijke uitspraken geplaatst: 'Wie goed doet, goed ontmoet ... en wie lief doet, lief ontmoet' en 'Je bent wie je wilt zijn ... en je mag zijn wie je bent'.

Het initiatief voor het realiseren van de regenboogbank is voorgekomen uit de wens van de bewoner en zijn echtgenoot. In samenwerking met de staf en cliëntenraad werd deze receptie georganiseerd. Het Hoogkarspelse combo Kitchenware ondersteunde de feestelijke sfeer met een geïnspireerd optreden.