• Muziek over dieren, op jaaropening met Ricciotti Ensemble

    Ricciotti Ensemble

Ricciotti Ensemble op 1 januari met 'diermuziek' in de Drom

ENKHUIZEN Op nieuwjaarsdag maandag 1 januari 2018 om 16:00 uur treedt het Ricciotti Ensemble op in de Drommedaris in Enkhuizen.

Het optreden van het Ricciotti Ensemble met zangeres Sterre Konijn in de hoofdrol wordt een muzikaal dierenfestijn voor jong en oud. Het concert wordt gevuld met alleen maar muziek over en geïnspireerd op dieren uit allerlei genres. Denk aan de Nachtigall Polka van Strauss, Blackbird van The Beatles, Scarlatti's kattenfuga, Some skunk funk van de Brecker Brothers, maar ook What does the fox say van Ylvis en Dikkertje Dap, de twee Motten van Dorus.

Speciaal voor deze optredens componeerde Trevor Grahl het muziekstuk Canus Quixotus: acht dierensketches vol hilariteit, dierengeluiden en bijna-ontploffingen die doen denken aan de gekte van Looney Tunes. Muzikaal hoogtepunt wordt Ricciotti's Grote Beesten Bingo waaraan iedereen kan meedoen!

Het Ricciotti Ensemble is het meest onorthodoxe orkest ter wereld, een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 41 jonge, geestdriftige musici. Het ensemble heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het opzoeken van nieuwe doelgroepen, zoals een asielzoekerscentrum, gevangenis of in een vliegtuig.

Gratis entree, reserveren wordt aanbevolen in verband met de beperkte ruimte.