• Welwonen

Rommelmarkt en open huis in Kwakershof

ENKHUIZEN Woongemeenschap Kwakershof aan het Kwakerspad houdt zaterdag 13 april tussen 10.00 en 13.00 uur de jaarlijkse rommelmarkt met open huis. Er zijn diverse appartementen te bezichtigen.

De open-huis-formule gebruikt Kwakershof om in contact te komen met mensen die meer willen weten over Kwakershof en het dagelijks reilen en zeilen in de woongemeenschap.

De rommelmarktopbrengst wordt gebruikt voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes.

ASPIRANT-LEDEN Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten van Kwakershof en de bewoners. Appartementen die vrijkomen worden verhuurd via woningcorporatie Welwonen aan aspirant-leden tussen 55 en 70 jaar. Inschrijven als aspirant-lid verloopt via de woongemeenschap. Eenmaal lid kunnen aspirant-leden desgewenst deelnemen aan wekelijkse activiteiten zoals happy hour op zaterdag, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen. Ook zijn ze welkom op de barbecue.

GROENE BINNENTUIN De bewoners van Kwakershof hebben ieder hun eigen woning. Het is net als wonen in een buurt; mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Wat Kwakershof als extra heeft, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen waar alle bewoners gebruik van maken. De groene binnentuin bijvoorbeeld, met meerdere zitjes. Er wordt wekelijks van alles georganiseerd, maar deelnemen is vrijwillig.

De woongemeenschap is te vinden op Kwakershof 1 in Enkhuizen. Meer informatie op www.kwakershof.nl en www.welwonen.nu.