• Bo de Myttenaere speelt al vanaf zijn zevende piano.

    aangeleverd

Russisch concert met Myttenaere

VENHUIZEN De Russische volks- en popzangeres Nadejda Utkina verzorgt samen met de jonge pianist Bo de Myttenaere een concert op dinsdagavond 8 mei.

Nadejda Utkina is de vertolkster van de oude Oedmoertse cultuur die de barbarij van Stalin heeft overleefd. Zij laat het publiek zien hoe zij haar landgenoten nieuwe hoop geeft op een beter leven. Haar zang kenmerkt zich door romantiek en de liefde voor haar land. Het onmetelijke Russische platteland waar mensen hun dagelijkse zorgen hebben en intens geloven, werken en vooral willen overleven. Oedmoertië is een deelrepubliek in het hart van Rusland nabij het Oeralgebergte. Waar ooit de beroemde componist Pjotr Tsjaikowski het levenslicht zag en de wereld verblijdde met opera's als het Zwanenmeer en de Notenkraker. Muziek en dans zitten diep in de genen van de 'Oedmoerten'.

PIANO Nadejda Utkina wordt bij haar optreden in Venhuizen gesteund door de jonge en talentvolle pianist Bo de Myttenaere uit Hoogkarspel. Bo is geboren op 24 februari 2000 in Suwon (Zuid-Korea). Al vanaf zijn zevende speelt hij passievol piano. Zijn favoriete klassieke componisten zijn Liszt en Chopin, naast moderne componisten als Glass, Einaudi, Tiersen en Yiruma. Hij zal soleren met een aantal van zijn geliefde nummers, waaronder The Seasons, October van Tsjaikowski. Bo speelt met veel gevoel en raakt met zijn optreden altijd het publiek recht in het hart.

KAARTEN Het concert begint om 20.00 uur in Cultureel Centrum De Triangel in de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkweg 113. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jan Snoek (06-51347117), Henk Verreijen (06-53160933) of bij aanvang in de kerk. Meer informatie: www.triangel-venhuizen.nl.