• Anita Muskee

Samen(t)huis Nieuwstraat nu ook voor alleenstaanden van 50-plus

ENKHUIZEN De doelgroep voor zeven appartementen van het Samen(t)huis in de Nieuwstraat en het aangrenzende pand in de Westerstraat is veranderd van 65-plus naar alleenstaanden van 50-plus. Welwonen heeft hiertoe besloten, omdat ook een aantal alleenstaande 50-plussers interesse in de woonvorm heeft. Directeur Harry Draaisma: "Wij vinden dat dit de woonvorm alleen maar ten goede komt."

Samen(t)huis is een woonvorm die bedoeld is voor alleenstaande vijftigplussers en ouderen die als gelijkgestemden met elkaar optrekken en elkaar laagdrempelig ontmoeten. "Ze wisselen onderling ruildiensten uit en bieden en ontvangen informele hulp en ondersteuning. Op deze manier houden ze samen het 'alleen-zijn' buiten de deur. De saamhorigheid in het Samen(t)huis wordt versterkt door een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken. We streven naar een mix van type mensen en leeftijden rond de zestig. Als daar toevallig één of twee vijftigplussers bij zijn, dan is dat alleen maar goed. Altijd handig om er ook een 'jongere oudere' bij te hebben."

Samen(t)huis krijgt zeven huurappartementen die Welwonen mag toewijzen aan alleenstaande 50-plussers met een maximaal jaarinkomen van 36.798 euro. Er komen twee appartementen op de begane grond en vier op de eerste verdieping. Het zevende appartement komt op de tweede verdieping, onder de kap. Naast een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken is er op de begane grond een berging en een buitenruimte. Er komt een lift waarmee de bewoners naar de verdieping kunnen.

In september vraagt Welwonen de omgevingsvergunning aan bij de gemeente. De verbouwing zal door E.A.B. worden uitgevoerd. Het is het streven dat de verbouwingswerkzaamheden nog dit jaar starten. Alleenstaande vijftigplussers die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via www.welwonen.nu.