• Het ijshockeyteam poseert met trots voor de camera.

    Barend Hoekstra

Schaatsen met stoer pak en helm

HOORN Ben jij die stoere meid of jongen tussen de vijf en vijftien jaar oud en heb jij zin om in een stoer pak met helm achter een puck aan te schaatsen?

Peter Pereboom

Kom dan een keertje meetrainen, zo nodigt trainer Bas Visser uit. Elke zondagochtend is er een training bij Blue Mountain Cougars, van 10:00 tot 11:00 uur, op De Westfries.

"We doen altijd eerst wat warming-ups zodat ze het schaatsen onder de knie krijgen", legt Visser uit.

"Daarna gaan we met de pucks aan de gang, want dat is waar ze uiteindelijk voor komen. Er worden leuke spelletjes gespeeld met de pucks en ze gaan er allemaal echt voor.

Later wordt af en toe naar de kant geschaatst voor een slokje uit de bidon. En dan eindigen we altijd met een partijtje, want dat is toch waar je het voor doet."

Sophie, een stoere meid van 8 jaar, schaatst even later het hele veld over om maar de puck te kunnen veroveren. Ze wil beter worden dan haar vader. Dat ze vaak valt maakt haar niet zo veel uit. Ze heeft immers goede kleding aan.

Haar ouders staan aan de kant en verblijden haar later met warme chocolademelk met slagroom. Dat heeft ze wel verdiend.

"Het is een hele leuke sport waarin zij zichzelf volledig kan uitleven", aldus moeder Ineke, "en natuurlijk fantastisch om naar te kijken." Vader Ron speelt ook bij de Cougars op donderdagavond.

Kinderen die in het bezit zijn van trainingspak en ijshockeyschaatsen zijn van harte welkom.

De ijshockeyschool voorziet de jeugd van een helm en een stick. Bij ijsbaan De Westfries kunnen ook hockeyschaatsen gehuurd worden.

Vrijblijvend een keertje komen kijken mag altijd.

Voor meer informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met Bas Visser via tel. 06-30495955 of kijk op www.bluemountaincougars.nl