• Singersongwriter festival

Singer-songwriter festival op zondag in Medemblik

MEDEMBLIK "Medemblik is weer een festival rijker," zo schrijven de organisatoren van het nieuwe Singer-songwriterfestival in Medemblik. Het festival vindt zondag 15 april plaats, van 16.00 tot 20.00 uur. In acht verschillende café's treden singer-songwriters op, 24 in totaal. Voor het publiek zijn ze handig in twee routes opgenomen. Om niets te missen.

De organisatie vat het nieuwe fesitval als volgt samen:

"Kende het Comedy festival, de Piano Tour en het Korenfestival in het verleden al successen en zijn deze niet meer weg te denken uit de agenda van Medemblik, nieuw is het Singer-songwriterfestival, voor het eerst te houden op zondag 15 april 2018 tussen 16.00 en 20.00 uur.

De organisatie van dit festival is in handen van Jongersoos'72. Een club enthousiaste mensen die in het verleden de stand-up comedy in Medemblik op de kaart heeft gezet en ook bij de oprichting van het nu zo succesvolle Rondom weekend een grote rol heeft gespeeld. Later hebben zij zich in dit weekend vooral bezig gehouden met de Dikke Banden Race en Medemblikkers zullen hun creaties van Thriller van Michael Jackson en het Andre Rieu orkest vast nog herinneren.

Maar nu dus een singer-songwriter festival voor een goed doel waar ze zich voor gaan inzetten.

Acht café's

Wat kunt u verwachten van dit festival. In 8 verschillende cafés/grand cafés/ eetcafés in het centrum van Medemblik zullen overal 3 singer-songwriters gaan optreden, dus 24 in totaal. Zelfs in heel Nederland is dit vrij uniek dat een zo'n grote groep singer-songwriters op één dag zijn opwachting maakt.

Ook zal er een verscheidenheid aan stijlen te zien zijn zodat iedereen die het genre singer-songwriter een warm hart toedraagt zeker aan zijn trekken zal komen.

Goed doel

Wat u vooral ook moet weten als bezoeker van dit festival is dat de opbrengst van het festival geheel ten goede komt aan een goed doel nl. Bake For Life.

Bake For Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Op www.bakeforlife.nl vindt u alle informatie over deze stichting.

De entreeprijs is laag gehouden nl. € 15,00 om zoveel mogelijk bezoekers te trekken en daardoor zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Twee routes

Het singer-songwriter festival kent 2 routes waarvoor men zich kan opgeven.

Route A.

Muziekcafé Brakeboer / Het Wapen van Medemblik / Eetcafé Het Hofje / Café het Zeepaardje

Route B.

Stadsbrouwerij Radboud / Café het Kraaienest / Grand café Locals / Eetcafé Rumours

Op de website van het festival www.singandwritefor.nl kunt u zien welke singer-songwriters op welke locatie spelen en hoe kaarten te bestellen. Op onze facebookpagina kunt u ook filmpjes zien van diverse singer-songwriters.