• Henk Avis, Michiel Baas, Peter Kluit, Jurjen Dekker en Chris Baas op het land waar Snertpop buiten zal worden gehouden.

    Henk Avis

Snertpop in een nieuw jasje

"Het wordt feest, dat kan niet missen."

Gerda Holla

MIDWOUD Het idee bestond al langer onder de vijf bestuursleden en dit jaar gaat het gebeuren: Snertpop gaat naar buiten. Met twee podiums, acht bands en diverse sfeerverhogende maatregelen belooft het op zaterdag 22 september een waar muziekspektakel te gaan worden.

BELEVING Michiel Baas, bestuurslid: "We willen de festivalbeleving vergroten. Er komt een grote feesttent van 20 bij 40 meter met het hoofdpodium er in. Verderop in het weiland komt het buitenpodium. In totaal komen er 8 bands die afwisselend op het hoofd- en buitenpodium optreden. Er komen foodtrucks en een pleintje met wat tafeltjes waar mensen mooi kunnen zitten en wat eten en drinken. Qua sfeer wordt het nu veel meer een muziekfestival."

GELUID De elf keer hiervoor werd Snertpop in sporthal de Tripkouw gehouden. "Dat is natuurlijk mooi want je hebt een dak boven je hoofd en het is praktisch qua werkzaamheden. Maar de sporthal blijft toch een gymzaal en is qua sfeer niet helemaal wat je je bij een festival voorstelt," aldus Michiel.

In het verleden was Snertpop in november, begon het 's avonds om half acht en traden er vier bands op. Nu is het op zaterdag 22 september, begint het om 16.00 uur 's middags en is het muziekaanbod verdubbeld. Het wordt gehouden op landgoed De Knap in Midwoud, bij velen bekend als het terrein van de jaarlijkse Tuinfair. Om 00.30 is de laatste band klaar. Michiel: "Dat heeft te maken met geluidshinder en de vergunning. Maar voor wie nog niet genoeg heeft gehad, of nog na wil zitten, is er een afterparty in Grandcafé De Post."

VOORBEREIDINGEN Met de nieuwe locatie zijn er veel nieuwe dingen te regelen en hebben de bestuursleden het drukker dan ooit. "Vanaf januari zijn we dit traject ingegaan en hebben we veel hulp gehad van de mensen van de Gemeente Medemblik, die ons de vergunning moesten verlenen. Die vergunning is inmiddels binnen. We moeten nu veel dingen voor het eerst uitzoeken. Volgend jaar zal dat weer makkelijker zijn. Het zou leuk zijn als het slaagt."

PROGRAMMA Qua bands is er dit jaar een nog grotere diversiteit dan anders. Michiel: "We proberen breed te programmeren zodat we voor ieder wat wils hebben." Op het buitenpodium treedt vooral talent uit de buurt op. "Om 16.00 uur begint daar de eerste band, Dandelion, uit Volendam. Na afwisseling met het grote podium zullen ook Sylvia Aimee, Elsa Bekman en Suzan en Freek daar optreden." Op het grote podium komt Martijn Fischer met zijn band allemaal hits van André Hazes zingen. Ironic Maiden en The Wild Romance treden ook op op dat podium. De afsluitende band is de Daredevils, volgens Michiel een knallende uitsmijter. "Die rijgen alle hits in sneltrein vaart aan elkaar. Veel energie, vuurwerk en confetti. Daar gaan mensen heel erg blij van worden."

KAARTEN Kaarten via www.snertpop.nl, bij Grandcafé De Post en bij Spar Brouwer in Midwoud. Kosten €22,- in de voorverkoop. Voor jeugd onder de 18 zijn er friskaarten à € 20,- en voor jeugd t/m 12 jaar kosten de kaarten € 5,-.