'Spektakel in Het Park' krijgt geen vervolg

STEDE BROEC De organisatie van Spektakel in het Park, stichting SIHP, heeft afgelopen week een drastisch besluit genomen: het stopt met de organisatie van het nog jonge festival 'Spektakel in het Park'.

"We hebben dit met heel veel liefde en passie gedaan" aldus Jurgen Steltenpool van de organisatie. "Wij en ons vaste team vrijwilligers nemen dit besluit met pijn in ons hart want we geloofden echt in dit familie evenement."

De reden van dit besluit ligt gevoelig. "Wij hebben er samen aardig wat privégeld ingestopt" vervolgt mede organisator Dennis Verkooijen. "Iets waar we zelf voor gekozen hebben omdat het organiseren van evenementen al 25 jaar ons lief en leed is".

De organisatie geloofde in hun concept van het familie evenement maar verschillende factoren maakte het de organisatie nagenoeg onmogelijk om nog verder te gaan. De nieuwe N302 die langs het festivalterrein loopt zorgde voor de begroting al voor een onverwachtse kostenpost. "De infrastructuur moest dermate worden uitgebreid omdat de doorrijroute naar de weg opeens afgesloten werd door een nieuw aan te leggen fietspad. Daarnaast bleek de gewenste groei, mede door het matige weer van afgelopen jaar, niet afdoende", aldus de organisatie.

"Omdat wij nog steeds sterk in ons concept geloofden schakelden wij de hulp van de gemeente in" vertelt Jurgen. "Na een zeer positief eerste gesprek leek het er op dat wij middels een kleine subsidie vanuit de gemeente Het Spektakel een vervolg konden gaan geven". Maar eind januari kwam het bericht dat er geen subsidie werd toegewezen. "We hebben de buurt laten zien dat wij dit op een zeer nette manier op deze fantastische locatie konden neerzetten en balen er dan ook enorm van dat we niet de samenwerking kregen waarop wij gehoopt hadden. Wij organiseren dit omdat we het gewoon heel leuk vinden om te doen. Om mensen te vermaken en een leuke dag te bezorgen. We willen wel graag de bezoekers bedanken die ons festival de afgelopen twee jaar hebben bezocht", besluit Jurgen. "Zij hebben enorm genoten, dat weet ik zeker! En het gros zal het festival ook zeker gaan missen, net als ik".