• 'Veilig zwemplezier voor iedereen' dat is wat Rotary Enkhuizen voor ogen heeft.

    Rotary Enkhuizen

Sponsorplons voor lokale doelen

ENKHUIZEN 'Veilig zwemmen met plezier'. Dat is het motto van de Sponsorplons 2.0, georganiseerd door Rotary Enkhuizen die met dit evenement lokale doelen sponsort. Op zaterdag 3 februari vindt de Sponsorplons plaats in het Recreatiebad Enkhuizerzand.

Net als voorgaande jaren gaan kinderen van de basisscholen met een zwemdiploma banen zwemmen voor geld dat zij gesponsord krijgen door buren, familie en vrienden. Daarna vindt de hele nacht een marathon plaats van zwemploegen die zich hebben opgegeven. Ook zij zwemmen voor het goede doel. Het is de bedoeling om kinderen uit Enkhuizen die geen zwemles kunnen betalen door de opbrengsten van de sponsorplons hun zwemdiploma te laten halen. Ook worden speeltoestellen gekocht voor het zwembad om het plezier van het zwemmen voor kinderen te verhogen. De deelnemende kinderen krijgen 2 vrijkaartjes voor het zwembad. Daarnaast zullen de zwemvereniging en de reddingsbrigade een bijdrage krijgen. De wens is ook om de toegangspoort voor de speeltuin aan te passen, zodat ouders hun kinderen veilig kunnen laten spelen als zij moeten wachten tijdens de zwemlessen.

Twee van de drijvende krachten achter de nieuwe Sponsorplons zijn Marjan Vlam en Divera Hansen. "Wij hebben de Sponsorplons sinds dit jaar overgenomen van Stichting Enkhuizen voor Ontwikkelingssamenwerk. Dit eerste jaar hebben we de Sponsorplons uitgebreid met een marathon. De bedoeling is om de komende jaren de Sponsorplons verder te ontwikkelen als een leuk evenement vóór, dóór en ván de stad Enkhuizen", aldus het tweetal. Mensen die ook een bijdrage willen leveren kunnen zich melden. Meer info bij www.sponsorplons.nl