• Aangeleverd: Simone Bommelje
  • R. van Herwaarden RVHfoto

Sprookjesachtige collecties uit Hoorn

HOORN Nu eens niet in Parijs, Milaan of Amsterdam. Hoorn was al jaren modeontwerper Sepehr Maghsoudi's thuis. Afgelopen zaterdag gaf hij Hoorn een podium met zijn Fashion Event. In Hoorn aan de Muntstraat staat zijn atelier en conceptstore. Hier ontwikkelt de Nederlandse modeontwerper van Perzische komaf al tien jaar zijn sprookjesachtige collecties en worden alle designs handmatig gemaakt. En hier is waar hij en zijn familie wonen sinds zijn 18e.

Het publiek greep zijn kans om Sepehrs atelier en conceptstore te bezichtigen én The One design, dat later dit jaar geveild zal worden voor een goed doel. Het modeminnend publiek verkoos Het Vergeten Kind als het goede doel waar de opbrengst naar toe zal gaan. De andere doelen waren VluchtelingenWerk Nederland en Stichting Leergeld. Sepehr: 'Ik wil mij naast mensen verblijden met mijn designs ook graag inzetten voor een mooiere wereld! Ik weet zelf hoe belangrijk het is dat je als kind kan spelen. Juist onder moeilijke omstandigheden.'

Hij presenteerde zijn 18e collectie 'The One' in het Statenlogement met Parijse allure. Dit onder het toeziend oog, van onder meer zijn familie, (mode)pers en de burgervader van Hoorn met zijn dochtertje. Burgemeester Nieuwenburg: 'In Hoorn zijn we er trots op dat we een internationaal gevierd modetalent als Sepehr in ons midden hebben.'

Voor zijn 10 jubileum ontwierp Maghsoudi een ready to wear-lijn: sweater en T-shirt die al gretig aftrek vond onder zijn klanten en modellen tijdens het Fashion Event. Te bestellen via info@sepehrmaghsoudi.com of kijk op www.sepehrmaghsoudi.com.

Het Fashion Event werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoorn, vrijwilligers, Bobbery Amsterdam PR, Hoorn Marketing, Haarpoint, Lammy Yarns en vele anderen.

Vermelding fotograaf: RVHfoto (ALLEEN groepsfoto!)