• Een klein deel van Team Angie & Vlinder in training tijdens de Twiskemolenloop van 3 maart. Rechts Stefan, Angie en Vlinder.

    Team Angie en Vlinder

Stefan Stapel op zoek naar sponsors voor ziek nichtje

MEDEMBLIK Stefan Stapel (34) uit Medemblik overwon vijf jaar geleden de strijd tegen lymfeklierkanker (ziekte van Hodgkin). Zijn nichtje Angie (5 jaar) vecht momenteel tegen leukemie. Dat is voor hem reden om mee te doen aan de Kika Run in Almere op 26 mei. Daarvoor zoekt hij sponsors.

"Je wereld stort in op het moment dat je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en de behandelingen zijn zwaar," vertelt Stefan Stapel wanneer hij terugblikt op zijn moeilijke periode. "Ik heb ontzettend veel mazzel gehad en ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rotziekte heb mogen overleven."

DOSIS HUMOR Zijn nichtje Angie (5 jaar) vecht momenteel tegen leukemie (ALL). Ondanks de zware behandelingen blijft ze vrolijk en ondernemend en, niet onbelangrijk, ze ondergaat alles met de nodige dosis humor. Vlinder (7 jaar) is Angie haar zus. "Voor haar is het ook allemaal best lastig, maar samen zijn ze wel een topteam: Team Angie & Vlinder. Aan dit team hebben zich inmiddels zo'n 25 runners verbonden, waaronder ik", gaat Stapel verder. Het team doet 26 mei mee aan de Kika Run in Almere. Zo proberen ze sponsorgeld bij elkaar te halen voor Kika, Kinderen kankervrij.

"In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van zeventig naar 75 procent", weet Stapel. "Dit betekent echter dat één op de vier kinderen de ziekte niet overleeft."

Run for KiKa heeft een doel: 95 procent genezingskans voor kinderen met kanker. Om dit te bereiken is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Stefan wil hieraan zijn bijdrage leveren en is dan ook flink gaan trainen om, samen met vijfentwintig anderen, Team Angie & Vlinder te versterken tijdens de Run for Kika.

KANS OP PRIJZEN Alle sponsors die 27,50 euro of meer sponsoren maken automatisch kans op prijzen in de Run for KiKa Loterij. Wie Stefan Staple wil sponsoren kan kijken op www.runforkika.nl. Zoek op Stefan en Team Angie en Vlinder.