• Foto v.l.n.r: Dagvoorzitter Otto Wijnen, Dirk Verbeek(Schepenwijk/Krabbersplaat), Hans Huibers (voorzitter WBG), Hans Boukens (Overspoor/ Westerspoor), Frits Meester (WFO), wethouder Harry Nederpelt (Medemblik),Erik Huisman (De Oude Veiling) en Robert Kuin (De Veken). Niet op de foto Derek Jan Vredeveld (Van Aalstweg).

    Alex Gitzels / Westfriesland Media

Steun voor West-Friese bedrijventerreinen bij de energietransitie

MEDEMBLIK Ondernemers van diverse West-friese bedrijventerreinen kwamen maandag 13 mei samen bij Vlaar Techniek in Medemblik om meer te leren over de energietransitie. Deze middag was een onderdeel van de Westfriese Week van het circulair ondernemen.

De Westfriese Bedrijvengroep deelde deze middag vijf vouchers uit aan vertegenwoordigers de bedrijventerreinen Schepenwijk/Krabbersplaat, Overspoor/Westerspoor, WFO, De Oude Veiling, De Veken en Van Aalstweg om deze transitie te versnellen. De noodzaak om energie te besparen was bij de meeste ondernemers al aanwezig. Maar het hoe en op welke wijze en welke rol de overheid en wetgeving hierin speelt, waren vragen die tijdens diverse presentaties deze middag werden beantwoord.
De Westfriese Bedrijvengroep wil met de nieuwe werkgroep Westfriese Bedrijven Groen (WBGroen) ondernemers die vooroplopen 1,5 jaar lang ondersteunen. Bashar al Badri verenigingsmanager van de WBG: "Per bedrijventerrein zoeken wij een koploper die ons wil helpen om experimenten op te zetten die bijdrage aan de energietransitie. De bedrijventerreinen kunnen dan van elkaar leren en daarmee de eerder gemaakte valkuilen op de andere terreinen voorkomen. Hierdoor zal het proces flink versneld worden. En dankzij Terra Technica kunnen HBO-leerlingen van InHolland helpen bij de technische vragen."

Voor de bedrijventerreinen neemt de WBGroen veel werk uit handen. Bashar al Badri: "Voor het aanvragen van subsidies en het samenbrengen van kennissen en kennis kunnen wij helpen. Mochten er nog ondernemers zijn met vragen of ook een voucher willen, dan kunnen ze mij bereiken via bashar@westfriesebedrijvengroep.nl." Voor vragen over duurzaamheid kunnen collega ondernemers bij de bedrijventerrein-vertegenwoordigers terecht. BBij WBGroen zijn de Provincie Noord-Holland, Westfriese gemeenten, Rabobank West-Friesland, Vitasys en de ECWF aangesloten.