• Uitblazen tijdens de Stoomtramsafari.

    Bastiaan Schuit

Stoomsafari met de stoomtram

HOORN / MEDEMBLIK Een ideaal uitje met kinderen en eigenlijk heel dichtbij: opstappen in Medemblk, Enkhuizen of in Hoorn en dan een hele dag onder de pannen zijn. Tot de tijdreis behoort een stoomtramrit, een boottocht tussen Medemblik en Enkhuizen en ondertussen is er het Bello Atelier in Hoorn, een nieuwe speurtocht, spoorklussen van 1926 en daarbij ook nog eens de Stoomsafari-koffer.

Over het Stoomsafari uitje meldt de Museumstoomtram zelf het volgende: 

"Op Stoomsafari met de kinderen!

Dagelijks tot en met 31 augustus op Stoomsafari met Stoomtram en Boot

Stap in en maak de Spannendste Tijdreis met de Museumstoomtram! Tussen Hoorn en Medemblik kun je meereizen met Bello of een van de andere gerestaureerde stoomtrams over de lokaalspoorweg uit 1887. Tussen Enkhuizen en Medemblik v.v. vaart het museumschip Friesland over het IJsselmeer. Onderweg gaan de jonge reizigers mee Op Stoomsafari!

Ga mee op Stoomsafari

Deze zomer hebben we een uitgebreide dienstregeling en is de Stoomsafari nog leuker. Voor vertrek haal je een koffer vol opdrachten, zodat je onderweg kunt meedoen met de spannende speurtocht Stoomsafari en alles kunt ontdekken over de stoomtrams. De speurtocht is helemaal vernieuwd! Zo kun je een kijkje nemen bij het echte kolenvuur op de stoomlocomotief, de post sorteren die mee gaat met de stoomtram of zelf je kaartje knippen bij de conducteur. Vergeet ook niet de spotkaart in te vullen. Welke locomotieven zien de vandaag? Wat staat er langs het spoor of vind je allemaal in ons nieuwe Bello Atelier?

Meer informatie, reisplanner en E-tickets: www.stoomtram.nl