• Het affiche voor het Bello Festival van 7 en 8 juli.

    Stoomtram Hoorn-Medemblik

Stoomsneltrein bij Bellofestival in juli

WEST-FRIESLAND Het Bello Festival ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Museumstoomtram Hoorn Medemblik krijgt op de festivaldagen 7 en 8 juli een Stoom-sneltrein-dienst, tussen Hoorn en Enkhuizen.

De bijzondere inzet van een 'intercity stoomtrein tussen Enkhuizen en Hoorn' maakt van de stoomtram Gouden Driehoek route op die dagen het 'Langste Historische Vervoersevenement van Nederland'; met de stoomtram tussen Hoorn en Medemblik, de boot MS Friesland tussen Medemblik en Enkhuizen en de stoomsneltrein tussen Enkhuizen en Hoorn.

De stoomsneltrein komt 6 juli al aan in Hoorn, met een speciale rit vanaf Amsterdam. Die rit mag ook als 'actie rit' worden gezien. De Museumstoomtram: "Met die rit wil de Museumstoomtram een eerste stap zetten in de breder gevoelde wens om te komen tot een treinverbinding voor toeristen langs de Noord-Hollandse steden uit de Gouden Eeuw".

De twee locs voor de stoomsneltrein tussen Hoorn en Enkhuizen komen als gastlocomotieven van de Stoom Stichting Nederland. En de rit tussen Hoorn en Enkhuizen is ook als losse rit te doen, (zonder de delen tram en boot). Meer info over het Bello Festival: www.stoomtram.nl