• Jongeren van Back on Track2 geven voorstelling.

    Marcel Rob-Gemeente Hoorn

Succesvolle tweede editie Back on Track

HOORN Twaalf van de zeventien jongeren die zich hadden ingeschreven voor 'Back on Track', hebben dat traject met succes afgesloten. Back on Track is een project voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die door omstandigheden vastlopen op school of geen werk vinden. Jongeren werden gedurende twaalf weken meegenomen in de intensieve zoektocht naar talenten en interesses met als doel een match met een baan of opleiding.

De meeste jongeren gaan na afloop van het traject weer naar school of aan het werk. Anderen gaan verder aan zichzelf werken. Tien jongeren hebben zich uiteindelijk voor een (vervolg)opleiding ingeschreven. Een derde editie van Back on Track ligt in het verschiet.

Namens de West-Friese gemeenten geeft de Hoornse wethouder Samir Bashara aan trots te zijn op het succes van Back on Track. "Jongeren die mee hebben gedaan zijn positief, zien nieuwe kansen en raken gedurende die 12 weken opnieuw gemotiveerd. Dit is precies het doel dat wij voor ogen hebben. Als dat lukt dan is het driedubbel winst: voor de jongere zelf in de eerste plaats, maar ook voor hun familie en voor de gehele samenleving. Want uiteindelijk heeft de gemeenschap baat bij jongeren die naar school gaan of werk vinden, in plaats van op straat of thuis hangen en wellicht het verkeerde pad kiezen."

De begeleiding voor Back on Track 2 bestond uit twee projectleiders, drie coaches, theatergroep Tjillskillz, Team Sport van de gemeente Hoorn, Westfriesland.tv, CDC studios en vele anderen die de jongeren vier dagen in de week intensief, begeleidden met sport, dans, theater, sollicitatietrainingen, workshops en werkbezoeken. Acht bedrijven boden aan de jongeren een plek om meer te weten te komen over bepaalde beroepen en mogelijkheden.