• Stefan Ruijgrok

Tabor College d'Ampte genomineerd voor Nationale Onderwijsprijs

HOORN Krystle Kors en Kim Entius (docenten van d'Ampte) ontwikkelden in samenwerking met Tabor College d'Ampte het sociale vaardigheidsprogramma Kracht In Controle. Dat zorgde er mede voor dat de school het predicaat 'excellent' kreeg. Beide docenten zijn enorm trots dat het programma nu genomineerd is voor de Nationale Onderwijsprijs 2019. Het is een kroon op het werk van de afgelopen jaren. "Wij zijn enorm vereerd en ook erg trots! Wij hopen zo nog dichter bij ons doel te komen om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen een gelukkige schooltijd ervaren en zo tot beter leren komen."

KIC maakt kinderen bewust van hun eigen ik, talenten en kwaliteiten. Je 'kracht in controle' hebben betekent enerzijds dat je kunt opkomen voor jezelf, maar ook dat je kunt luisteren naar anderen en inlevend kunt zijn. Krystle Kors en Kim Entius ontwikkelden de methode in samenwerking met werkgever Tabor College locatie d'Ampte in Hoorn om meer sociale veiligheid en wederzijdse acceptatie binnen de school en de klas te creëren. Belangrijk is dat ieder kind op school deze lessen volgt, ieder kind heeft namelijk een rol als het gaat om het blijvend veranderen van een veilig klimaat op school. Het is immers lang niet altijd vanzelfsprekend dat ieder kind deze vaardigheden van huis uit meekrijgt.

Op 24 januari gaat KIC de strijd aan met twee andere VO-scholen tijdens de provinciale finale in Alkmaar. Dan wordt duidelijk of d'Ampte zich ook mag opmaken voor de landelijke finale op 27 maart in Leiden en dan de Nationale Onderwijsprijs daadwerkelijk mee naar huis neemt.