Tiener bestuurder bij Hoogheemraadschap

WEST-FRIESLAND Pubers tussen de 13 en 16 jaar die willen meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland kunnen zich melden bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. HHNK is op zoek naar een jeugdbestuurder.

De functie jeugdbestuurder is leuk én leerzaam, aldus HHNK. "Aangezien het steeds vaker regent kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou je op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen. Waar je ook vaak niet aan denkt is dat er een heleboel rioolwaterzuiveringen nodig zijn om ons afvalwater weer schoon te krijgen.

Allemaal boeiende zaken waar jongeren zich mee bezig kunnen houden."

Tot 1 januari is Juliana IJlstra jeugdbestuurder van HHNK. Zij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen, zo is te lezen op de website van HHNK.

En voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap.

De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten wordt een een jaarlijkse financiële vergoeding uitgekeerd.

JEUGDWATERSCHAPSBESTUUR De jeugdbestuurder van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt.

Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Meer informatie daarover is te vinden op www.jeugdwaterschap.nl.

Jongeren die mee willen denken en praten over het waterbeheer in Nederland voor nu en in de toekomst kunnen vóór maandag 4 december solliciteren via het aanmeldformulier op hhnk.nl/jeugdbestuurder.