• Het nieuwe pand in Alkmaar van het IT-bedrijf van Tim en Chris Obdam; de officiële opening is deze week.

    Holder

Tim en Chris van Obdam naar Alkmaar

OBDAM Tim en Chris Obdam gaan met hun bedrijven Woeler, Betty Blocks en Holder, hoogwaardige IT-bedrijven met internationaal aanzien, komende week definitief naar de nieuwe vestiging in Alkmaar. Het bedrijf houdt in Alkmaar-Overstad op de locatie aan de Pettemerstraatweg een open huis op zaterdag 17 maart, van 12.00 tot 17.00 uur. Het bedrijf was van kleine beginner op een zolder tot het huidige internationaal georiënteerde IT-bedrijf 15 jaar gevestigd in Obdam. 

De overgang naar Alkmaar zien de eigenaren vooral ook als een 'strategische stap in de zoektocht naar IT-ers'. Over de reden voor de verhuizing en de verwachtingen in Alkmaar schrijft het bedrijf het volgende: 

"Van een zolder-startup vanuit de polder naar een spiksplinternieuw pand in Alkmaar. Op zaterdag 17 maart openen de broers Tim en Chris Obdam officieel de deuren van het nieuwe pand aan de Pettemerstraatweg in Alkmaar. Wat 15 jaar geleden begon met het inspreken van radio-jingles en een radiostation op een geheime locatie is uitgegroeid naar 4 bedrijven met ruim 110 werknemers in meer dan 6 landen. 

Internationale speler in Alkmaar 

In Nederland hebben de broers hun sporen al ruim verdiend. Vorig jaar werden ze nog opgenomen in Gartners Magic Quadrant, waren er vele award nominaties en de NHN Business Award wisten ze zelfs in de wacht te slepen. Maar niet alleen in Nederland weten de broers de markt op te schudden. Met het no-code applicatie-ontwikkelplatform Betty Blocks zetten ze ook internationaal grote stappen. Ondertussen zijn er al collega's in Amerika, Japan, Spanje en Engeland.

Wapen in 'The war on Talent' 

De keuze voor de stad Alkmaar is heel bewust gemaakt. "Natuurlijk hebben we ook naar steden zoals Amsterdam gekeken, maar daar is de strijd om IT'ers helemaal losgebarsten. Er is veel vraag naar geschikt personeel en veel van deze mensen wonen helemaal niet in Amsterdam. Die wonen lekker in de Noordkop en stappen elke dag in de trein of auto voor hun werk. Met deze verhuizing naar Alkmaar bieden we ze een gunstig alternatief. Niet meer elke dag in de file of de trein scheelt een hoop tijd." Aldus Chris Obdam. 

Potentieel van Alkmaar 

Naast veel professionals uit de Noordkop zien de broers ook veel potentieel in Alkmaar als onderdeel van de Randstad. "We zitten op nog geen half uur rijden van Schiphol, wat voor ons fijn is aangezien we veel gasten uit het buitenland krijgen. En Alkmaar heeft alle faciliteiten die je van een grote stad mag verwachten." De broers zijn dan ook van plan om flink door te groeien in de stad. 

Flexwerken is uit!

Dat de broers ambitieus zijn is te zien in het nieuwe pand. Het is ruim 3200 m2 groot en verdeeld over de vier verdiepingen kunnen ruim 240 professionals aan het werk. Het nieuwe pand voldoet volledig aan het nieuwe werken 3.0. Geen flexplekken en grote kantoortuinen, wel afgesloten ruimten, veel glas en iedereen gewoon een eigen bureau. Binnen het pand is voor iedereen een geschikt plekje te vinden, super stil, in een meer gezellige omgeving of juist in een groep tijdens een creatief proces.

Open dag 

De collega's van applicatie-ontwikkelaar Holder, het no-code applicatie-ontwikkelplatform Betty Blocks, Woeler en Nerd as a Service zitten al in het pand. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Op zaterdag 17 maart is er een open dag. Van 12:00 tot 17:00 zijn de deuren geopend.