• Tim Knol speelt samen met zijn band The Miseries, allen afkomstig uit Hoorn.

    Manifesto

Tim Knol geeft bandshow in Park

HOORN Zaterdag 21 april komt Tim Knol terug naar zijn 'hometown'. Hij geeft een popconcert in de Othellozaal van Het Park.

De Hoornse singer-songwriter Tim knol bracht begin dit jaar zijn nieuwe album 'Cut The Wire' uit. Een tour langs vele podia in het land volgde en eindigt nu in Schouwburg Het Park. "Na eerdere optredens in Manifesto, wilde ik dit keer een popconcert geven in de Schouwburg", aldus Tim Knol. "Het wordt een stevig optreden en zeker geen theatervoorstelling."

GARAGEROCKBAND In 2010 verscheen zijn debuutplaat, vanaf daar groeide zijn succes en speelde hij al op grote podia als Lowlands en Pinkpop. Knol was de afgelopen jaren onder andere actief met zijn garagerockband The Miseries, bestaande uit Kees Schaper (drums), Eric Lensink (bas), Melle Boersma (gitaar) en Tim Knol (gitaar) zelf. Tim is een geboren en getogen Horinees. Ook al woont hij nu in Amsterdam, hij komt nog vaak in Hoorn, daar voelt hij zich thuis. 'Thuiskomen is altijd leuk", spreekt hij. "Ik hoop op een hok vol bekenden."

EIGEN STUDIO 'Cut the Wire' is de opvolger van 'Soldier On' uit 2013 en is een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van The Miseries doorsijpelt. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. De stijl van 'Cut The Wire' is als vanouds. Warme folkrock met flinke americana-tonen, voorzien van Knols typerende zangstem. "Ik heb 'Cut the Wire' zelf opgenomen in mijn eigen studiootje in Hoorn, zo'n 400 meter van de Schouwburg verwijderd", laat hij weten. "Tijdens het concert brengen we zo'n 20 à 25 nummers. Het zal een echte bandshow worden, met een heleboel oude en nieuwe liedjes."

De aanvang is 20.30 uur. Kaarten bestellen via www.hetpark.nl.